Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Aranyszínű almatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojás

6 evőkanál víz

3 evőkanál olaj

1 sütőpor

25 dkg finomliszt

20 dkg cukor



+ 85 dkg alma

cukor

margarin

Elkészítés:
Az almát meghámozod, kockára vágod. A tortasütőt kikened margarinnal, és 1 marék cukorral meghinted, beleszórod a kockára vágott almát. Erre teszel néhány kiskanál margarint, s megszórod kevés cukorral. Lerben addig sütöd, amíg szép aranyszínű lesz. Míg sül az alma, megcsinálod a piskótatésztát: szétválasztod a tojás fehérjét a sárgájától, 2 külön edénybe. Mindkét edénybe teszel 3 evőkanál vizet. Felvered a tojássárgákat a 20 dkg cukorral, hozzáadod a 3 evőkanál olajat, elkevered, hozzáadod a lisztet és a sütőport (a sütőport kis citromlével futtatod fel), elkevered. Hozzáadod a kemény habbá vert tojásfehérjéket és óvatosan belekavarod, hogy ne törjön össze a hab. Ráöntöd ezt a masszát a sült almára és visszateszed a lerbe. 20-25 percet kell süljon, az első 15 perc után nyithatod ki, hogy meglesd (ha hamarabb kinyitod összeesik a piskóta).


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés almatorta » Express almatorta » Gyorsan kész almatorta » Boros almatorta
» Karamelles almatorta » Dalmatorta » Túrós almatorta » Svéd almatorta
» Gyors almatorta » Almatorta citromkrémmel » Francia almatorta » Omlós almatorta
» Almatorta, Lajos Mari féle » Almatorta fahéjmártással » Karamellás almatorta » Amerikai almatorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.