Tutireceptek.hu fejléc

Aratók levese egyszerűen, bográcsban recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 marék száraz bab, 2 db babérlevél, füstölt házi kolbász, füstölt sertéstarja , savanyú káposzta, ízlés szerint só, őrölt bors, fűszerpaprika.A rántáshoz: kevés sertészsír, liszt, apróra vágott vöröshagyma, csipetnyi só, pirospaprika. A tálaláshoz adható:tejfel friss parasztkenyér, szeletelt csípős paprika

Elkészítés:
Előző este a babot beáztatjuk, majd az áztatóvizet cseréljük. Elkészítésekor a kolbászt felszeleteljük, a tarját felkockázzuk és a babbal együtt feltesszük bográcsban főni úgy, hogy a víz jól ellepje. Beletesszük a babérlevelet és megsózzuk. A savanyú káposztát átöblítjük ha nagyon savanyú, majd egészen apróra vágjuk. Ha a bab félig megfőtt hozzáadjuk a káposztát, a felkockázott füstölt tarját és a kolbászt is. Amíg fő rántást elkészítünk és azzal a levest berántjuk.Kínáljuk tejfellel, kenyérrel és csípős paprikával. vagy kefirt adunk hozzá és tálaljuk.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gulyásleves bográcsban » Az Én meggylevesem » Csülök pörkölt bográcsban » Somlói galuska(egyszerűen)
» Anna Zöldség levese » Hagymalevesem » Csülkös gulyás bográcsban » Bögrés süti egyszerűen
» Sajtgolyó egyszerűen » Rakott tészta egyszerűen » Fokhagymakrémlevesem » Sertésragu bográcsban
» Gombapörkölt egyszerűen » Mackó úr gombalevese » Reszelt túrós egyszerűen » Sajtos rúd /egyszerűen/


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.