Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Árpagyöngy leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg. leveshús ( marka vagy szárnyas),
1 nagyobb fej vöröshagyma,
20 dkg. vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem)
25 dkg. fehér bab,
10 dkg. sampion gomba,
5 dkg. tisztított árpagyöngy,
só,
késhegynyi őrölt fekete bors,
2 liter víz,
1-2 szál lestyánlevél ( petrezselyemzöld)
l evőkanálnyi tejföl

Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk. A leveshúst 2 liter hideg vízben az áztatott babbal együtt feltesszük főni. Közben a megtisztított, felkockázott zöldséget és az apróra vágott vöröshagymát hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha a hús puha hozzátesszük a szeletelt gombát és a tisztított árpagyöngyöt is, majd lassú tűzön főzzük 15-20 percig.Ha kész utána sózzuk. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott zölddel, színesítjük tejföllel.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes zöldborsóleves » Gyümölcsleves Lajos módra » Tejfölös burgonyakrémleves » Sütőtök krémleves II.
» Tejfölös libaaprólék-leves » Joghurtos körteleves 2 » Velő leves » Lebencsleves Ági módra
» Szíve-Nyelve Leves » Őszibarack krém leves » Bárányleves » Bugaci húsgombóc leves
» Gulyásleves gombával. » Gombaleves egyszerűen » Narancsos paradicsomleves » Karácsonyi borleves


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.