Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Árpapehely leves recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
- 100 g árpapehely,
- 2 db hagyma,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 ek Shoyu,
- 1 ek tojáspótló por,
- 1 pohár magtej, (tönköly tej, köles tej)
- 1 l tisztított víz,
- olívaolaj.

Elkészítés:
- Szeleteljük fel vékonyra a hagymát, és egy kevés olajban pároljuk meg.
- Ezután öntsük hozzá a vizet és az árpapelyhet, főzzük közepes lángon tovább.
- Miután megpuhult tegyük bele a Shoyut is és a gázról levéve, lefedve, hagyjuk a pelyhet kb. húsz percen keresztül duzzadni.
- Közben a tojáspótlóval és a magtejjel készítsük el a habarást, majd tálalás előtt keverjük a levesbe.
- Végül szórjuk meg aprított petrezselyemmel és tálalhatjuk is.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: apokrif


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paleo gulyásleves » Aszalt szilvaleves » Sajtkrémleves cipóban » Tejfölös krumplileves
» Húsleves húsgombóccal » Hagymalevesem » Fokhagymakrémleves 1 » Pudingos gyümölcsleves
» Májleves » Update brokkoli krémleves » Tárkonyos zúzaragu leves » Csibe becsinált leves
» Borleves vörösborral » Galyasági gezemiceleves » Gulyás gombócleves » Erőleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.