Tutireceptek.hu fejléc

Árpapehely leves recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
- 100 g árpapehely,
- 2 db hagyma,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 ek Shoyu,
- 1 ek tojáspótló por,
- 1 pohár magtej, (tönköly tej, köles tej)
- 1 l tisztított víz,
- olívaolaj.

Elkészítés:
- Szeleteljük fel vékonyra a hagymát, és egy kevés olajban pároljuk meg.
- Ezután öntsük hozzá a vizet és az árpapelyhet, főzzük közepes lángon tovább.
- Miután megpuhult tegyük bele a Shoyut is és a gázról levéve, lefedve, hagyjuk a pelyhet kb. húsz percen keresztül duzzadni.
- Közben a tojáspótlóval és a magtejjel készítsük el a habarást, majd tálalás előtt keverjük a levesbe.
- Végül szórjuk meg aprított petrezselyemmel és tálalhatjuk is.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: apokrif


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi csalánleves » Savanyú pulykaraguleves » Amerikai sütőtökleves » Banánkrém leves
» Egres leves » Zellerkrémleves » Karfiol-brokkoli krémleves » Virslis tarhonya leves
» Burgonyakrém leves » Csicsókaleves kolbásszal » Palócleves 1 » Kukorica leves
» Tárkonyos pacal -leves » Hideg zöld leves » Bárány leves » Az Én meggylevesem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.