Tutireceptek.hu fejléc

Árpás pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 csésze árpaliszt
1 ek. sütőpor
1 tk. só
2 ek olaj /hidegen sajtolt/
1 csésze viz
2 db tojás

Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőport, és a sót.
Egy másik tálba a vizet, az olajat, és a tojást.
Keverjük a két tál tartalmát egybe.
Enyhén vajazott, vagy zsirozott tepsibe kanállal halmocskákat tegyünk, és előmelegitett sütőbe 15-20 percig süssük.
Nem erős hőfokon. 4,5

Tanácsok:
Tehetünk ebbe a masszába magvakat.
A viz helyett, vagy azt megosztva, kefirt. Ki, hogy szereti jobban.
A süti nagyon finom, reszelt sajttal is!
Én köles, lenmag, napraforgó, és szezámmaggal szoktam megbolondítani.
De, ha édesen szeretnénk elkésziteni, kevesebb sóval, akár étcsoki darabkákat a masszába szórva, mazsolával, elérhetjük ezt is.

Mennyeien finom, aki szereti az "egészséges"
süteményeket.

A lehetőségek, és variációk tárháza.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: beatrix57


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás-krumplis pogácsa » Céklás húspogácsa » Sovány túrós pogácsa » Gyors pogácsa
» Parti pogácsa » Csóró pogácsa » Mézespogácsa » Sajtos pogácsa, kifli
» Sajtos-sonkás pogácsa » Töpörtyűs pogácsa 3 » Porhanyós sajtos pogácsa » Tökmagos pogácsa 2
» Szakállas pogácsa » Porhanyós pogácsa » Apró sajtos pogácsa » Cigány pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.