Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Árvakása recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 liter savanyú káposztalé, 50 dkg. finom kukoricaliszt, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg. füstölt szalonna, csipetnyi só, 1 kiskanáél fűszerpaprika.

Elkészítés:
Kevés vízzel hígított savanyú káposztalevet felforraljuk. Ha lobogva forr folyamatosan beleszórjuk a kukoricadarát és közben simára elkeverjük. Lapos edénybe zsíros kanállal galuskát szaggatunk belőle. Közben a füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírját kisütjük, majd a tepertőt kiszedjük. A zsírban a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük, sózzuk, paprikázzuk.Tálaláskor a galuskákat megszórjuk szalonna tepertővel, dinsztelt vöröshagymával.

Tanácsok:
Hagyományosan készített, régi parasztétel.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zeller cordon bleu » Párolt zőldség » Zöldségtorta » Padlizsános rizs főételként
» Spenótos rakott krumpli » Sajtos-almas kukorica fasírt » Spenot quiche/pie/pite » Töltött tojás Emyke módra
» Gombás juhtúrós krumpli » Krémsajtos cukkini » Gomba gazdagon » Rakott brokkoli 2.
» Fiti féle majonézes cékla » Kukoricás burgonyalepény » Tejfölös karalábé. » Karfiol vastagmártással


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.