Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Árvakása recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 liter savanyú káposztalé, 50 dkg. finom kukoricaliszt, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg. füstölt szalonna, csipetnyi só, 1 kiskanáél fűszerpaprika.

Elkészítés:
Kevés vízzel hígított savanyú káposztalevet felforraljuk. Ha lobogva forr folyamatosan beleszórjuk a kukoricadarát és közben simára elkeverjük. Lapos edénybe zsíros kanállal galuskát szaggatunk belőle. Közben a füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírját kisütjük, majd a tepertőt kiszedjük. A zsírban a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük, sózzuk, paprikázzuk.Tálaláskor a galuskákat megszórjuk szalonna tepertővel, dinsztelt vöröshagymával.

Tanácsok:
Hagyományosan készített, régi parasztétel.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sózott gombák télire » Sajtos-baconos krumpli » Cukkini stefánia » Spárgatál
» Káposztával rakott párizsi » Kuszkusz zöldségekkel » Sült paprika tükörtojással » Ponty zöldséggel
» Sajtos zellerropogós » Kocsonyázott lecsó » Ételízesítő háztájiból » Gombaragu krumplilepényen
» Bombasztikus gomba » Brokkoli sajtburokban » Zöldpaprika sörtésztában » Cukkini ropogós


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.