Tutireceptek.hu fejléc

Aszalt gyümölcsös csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A csirkecombhoz
8 db csirke felsőcomb
só ízlés szerint
20 dkg aszalt szilva (magozott)
20 dkg aszalt sárgabarack (magozott)
A páchoz
1 ek bazsalikom (friss vagy fél ek szárított)
1 ek kakukkfű (friss vagy fél ek szárított)
1 ek majoranna (friss vagy fél ek szárított)
2 kávéskanál ételízesítő
2 ek napraforgó olaj
100 ml szójaszósz
Az öntethez
2 ek napraforgó olaj
4 ek ketchup
2 ek méz

Elkészítés:
A combokról a bőrt lehúzzuk, sózzuk.
A páchoz valókat összekeverjük, a húsokat beleforgatjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a húst lecsöpögtetjük, tepsibe rakjuk. Mellé belerakosgatjuk az aszalt gyümölcsöket. Az öntethez valókat egy tálban elkeverjük. A combokat ezzel az öntettel meglocsoljuk.
A megmaradt páclét a tetejére öntjük.
A tepsit lefedjük és előmelegített sütőben (légkeverésen) 160 fokon (normál sütőben kb. 175) kb. 1, 5 órát sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös mikrós » Marinált csirkecombok » Gyümölcsös rizsfelfújt » Csirkecomb egyszemélyes
» Gyümölcsös túróturmix » Grízes-gyümölcsös » Csirkecombok "Toros"-módra » Gyümölcsös kosárka
» Aszaltszilva leves » Aszaltszilvás pulykakuglóf » Karácsonyi diós csirkecomb » Rácos csirkecomb
» Gyümölcsös joghurttorta » Görög csirkecombok » Joghurtos Gyümölcsös torta » Gyümölcsös máglya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.