Tutireceptek.hu fejléc

Aszalt szilvás dinsztelt káposzta recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 közepes fej lilakaposzta
2 db alma
20 dkg aszalt szilva (aszalt)
1 dl vörösbor (száraz)
1 ek cukor
só ízlés szerint
1 ek ecet (ízlés szerint)
1 ek napraforgó olaj
1 db babérlevél
Köménymag

Elkészítés:
A káposztát összevágjuk, lesózzuk és legalább fél órát állni hagyjuk.
Utána jól kicsavarva, kevés olajon párolni kezdjük, fedő alatt a kockázott, hámozott almával.Ha már kicsit összébb esett a káposzta, mehet bele a cukor, pici ecet. (ízlés szt) Beledobunk 1-2 babérlevelet is, majd mehet bele a vörösbor.
Ha már legalább félig megpuhult a káposzta, mehet bele az aszalt szilva, felezve,v.negyedelve.
Majd teljes puhulásig pároljuk. Amikor már majdnem kész, levesszük a fedőt, hogy a leve elpárologjon alóla.
(só ízlés szerint)

Tanácsok:
Kacsasült, oldalas, hurka- kolbi melle ajanlom,elsosorban., de onmagaban is remek etel.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Cucicsillag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposzta saláta egyszerűen » Töltött káposzta -nálunk » Káposztás sztrapacska II. » Az én töltöttkáposztám
» Káposztával rakott párizsi » Káposztás liba. » Székelykáposzta mifelénk » Aszalt meggyes brownie
» Párolt kelkáposzta » Diétás székelykáposzta » Káposztával töltött zsemle » Sütős káposzta
» Tárkonyos lucskoskáposzta » Kelkáposztás csirke » Rakott savanyúkáposzta » Székelykáposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.