Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Aszalt szilvával, sajttal, sonkával töltött pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
20 dkg magozott aszalt szilva
0.5 dl szilvapálinka
4 szelet pulykamell
só-, bors ízlés szerint
4 szelet pulykasonka
4 szelet trappista sajt

Panírozáshoz:

10 dkg liszt
2-3 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Az aszalt szilvát egy kevés vízben néhány perc alatt puhára főzzük, leszűrjük és a pálinkával megöntözzük.

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, a széleit bevagdossuk és a szeleteket egyenként besózva, borsozva megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát és sajtot fektetünk, majd az alaposan lecsöpögtetett aszalt szilvát is rárakjuk, majd szorosan feltekerjük. (Ha szükséges, hústűvel rögzítjük.)

A fóliába jól belecsomagoljuk őket. Egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk és a tekercseket óvatosan beleengedjük. 10 percig főzzük, majd leszűrve hagyjuk kihűlni.

A húst a fóliából kibontjuk, majd panírozzuk: lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.

Ezután bő olajban készre sütjük. Ferdén félbevágva sült burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött burgonyák » Sajttal sütött burgonya » Töltött cukkini gazdagon » Hortobágyi töltöttpaprika
» Húsos töltött burgonya » Mustáros töltött pecsenye » Töltött, göngyölt karaj » Juhtúrós töltött tojás
» Almával töltött fácán » Gombás töltött káposzta » Pudinggal töltött kalács » Karfiol sonkával
» Töltött gombafejek sütve » Tojással töltött karalábé » Aszaltszilva-likőr » Töltött szőlőlevél


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.