Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Aszalt szilvával töltött kacsa recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 konyhakész pecsenyekacsa, kb. 1,8 kg
2 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
250 g magozott aszalt szilva
1/4 l vörösbor
1/2 kg alma
2 evőkanál citromlé
1/4 l húsleves(kockából is lehet)
4 evőkanál olaj

Elkészítés:
A kacsát megmossuk, megszárítjuk, és kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük. Az aszalt szilvát vörösborban addig pároljuk, amíg felszívja a levet. A meghámozott almákat nyolc részre vágjuk, kimagozva összekeverjük a citromlével, majd az asztalt szilvával is, és ezzel megtöltjük a kacsát. Olajat forrósítunk, és a kacsára öntjük. Előmelegített sütőbe rakjuk, és időnként meglocsoljuk a húslevessel. Másfél-két óra alatt készre sütjük. Párolt lila káposztával, sült burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltöttkáposzta » Töltött karaj » Tojással töltött borda » Töltött narancs
» Töltött alma egyszerűen » Zöldséggel töltött dagadó » Narancsos, gombás kacsa » Nyári töltött cukkíni
» Töltött sült krumpli » Töltött tojás paleosan » Töltött cukkini (U 1) » Libamell párolt szilvával
» Húsos töltött burgonya » Húsvéti töltött csirkemell » Gombás töltött csirke » Aszaltszilvás palacsinta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.