Tutireceptek.hu fejléc

Aszalt szilvával töltött kacsa recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 konyhakész pecsenyekacsa, kb. 1,8 kg
2 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
250 g magozott aszalt szilva
1/4 l vörösbor
1/2 kg alma
2 evőkanál citromlé
1/4 l húsleves(kockából is lehet)
4 evőkanál olaj

Elkészítés:
A kacsát megmossuk, megszárítjuk, és kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük. Az aszalt szilvát vörösborban addig pároljuk, amíg felszívja a levet. A meghámozott almákat nyolc részre vágjuk, kimagozva összekeverjük a citromlével, majd az asztalt szilvával is, és ezzel megtöltjük a kacsát. Olajat forrósítunk, és a kacsára öntjük. Előmelegített sütőbe rakjuk, és időnként meglocsoljuk a húslevessel. Másfél-két óra alatt készre sütjük. Párolt lila káposztával, sült burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Amerikai töltött csirke » Töltött sonka » Neszmélyi töltött hús » Narancsos kacsa
» Péter töltött káposztája » Sajtos töltött csirkemell » Erdélyi töltött csirke » Ormánsági töltött káposzta
» Töltött alma egyszerűen » Galyasági töltött pecsenye » Túróval töltött körte » Sonkával töltött csirke
» Csípős töltött burgonya » Töltött kifli másképp » Csirkemájjal töltött cékla » Tojással töltött borda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.