Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Aszaltszilvaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15-20 dkg magozott aszalt szilva
1 dl tejszín
1 dl tejföl
3 dl vörösbor
1 ek finomliszt
1db leveskocka
némi mandulalapocska vagy mandulaforgács
mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
só,
cukor

Elkészítés:
Fél liter vízbe beledobom a leveskockát és a fűszerkeveréket(én kb. 1 teáskanálnyit szoktam)és hagyom, hogy jól összeforrjon.
Ezután beleteszem az összevagdalt aszaltszilvát. Míg kicsit átjárják az ízek összekeverem habverővel a tejszínt, a tejfölt és a kanálnyi lisztet, majd behabarom vele a levest.Takaréklángon öt percig forralom, végül felöntöm a vörösborral, és elzárom alatta a lángot.Tálaláskor a csészékben megszórom a mandulával.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tengeri halfilé kertész módra » Zellergaluska » Zsályás paradicsomleves » Vargányás hagymakrémleves
» Puha csokoládés keksz » Muffin halászleve » Tejszínes földimogyoró-leves » Patiszon leves
» Tárkonyos zöldségleves » Tárkonyos hagymaleves » Joghurtos eper krémleves » Ősszibarack leves hidegen
» Sárgabarack krémleves » Sajtgombóc leves » Szlovén krumplis gombaleves » Palacsintatallérok túróval


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.