Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Aszaltszilvaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15-20 dkg magozott aszalt szilva
1 dl tejszín
1 dl tejföl
3 dl vörösbor
1 ek finomliszt
1db leveskocka
némi mandulalapocska vagy mandulaforgács
mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
só,
cukor

Elkészítés:
Fél liter vízbe beledobom a leveskockát és a fűszerkeveréket(én kb. 1 teáskanálnyit szoktam)és hagyom, hogy jól összeforrjon.
Ezután beleteszem az összevagdalt aszaltszilvát. Míg kicsit átjárják az ízek összekeverem habverővel a tejszínt, a tejfölt és a kanálnyi lisztet, majd behabarom vele a levest.Takaréklángon öt percig forralom, végül felöntöm a vörösborral, és elzárom alatta a lángot.Tálaláskor a csészékben megszórom a mandulával.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsánkrémleves májjal » Kelbimbó krémleves » Tárkonyos bárányragu leves » Kefíres céklaleves
» Tejfölös vargányaleves. » Alföldi betyárleves » Csokis-almás rizskótorta » Csicsóka krémleves Ági módra
» Francia hagymaleves 3. » Görög krémes » Bubuka Joghurtos Körtelevese » Uritök krémleves
» Ünnepi sütemény citromosan » Thaiföldi csirkeleves » Paradicsom turmix » Póréhagymás krumplileves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.