Tutireceptek.hu fejléc

Aszaltszilvaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15-20 dkg magozott aszalt szilva
1 dl tejszín
1 dl tejföl
3 dl vörösbor
1 ek finomliszt
1db leveskocka
némi mandulalapocska vagy mandulaforgács
mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
só,
cukor

Elkészítés:
Fél liter vízbe beledobom a leveskockát és a fűszerkeveréket(én kb. 1 teáskanálnyit szoktam)és hagyom, hogy jól összeforrjon.
Ezután beleteszem az összevagdalt aszaltszilvát. Míg kicsit átjárják az ízek összekeverem habverővel a tejszínt, a tejfölt és a kanálnyi lisztet, majd behabarom vele a levest.Takaréklángon öt percig forralom, végül felöntöm a vörösborral, és elzárom alatta a lángot.Tálaláskor a csészékben megszórom a mandulával.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymaleves mikróban » Sóskaleves, tojással » Tavaszi leves Mo-No módra » Tejszines almaleves mikróban
» Tyúkleves lábatlannal » Tojáslikőr házilag » Narancsos sárgarépaleves » Levesgyöngy (sült borsó)
» Karfiolkrémleves » Őszibarack leves » Alföldi betyárleves » Hideg, bodzás paradicsomleves
» Kötött tészta » Laktató rántott leves » Jeges citromleves » Savanyú uborkás raguleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.