Tutireceptek.hu fejléc

Aszaltszilvás almaleves habgaluskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 db alma
8 szem aszalt szilva
3 evőkanál cukor
reszelt citromhéj
1/2 teáskanál fahéj
őrölt szegfűszeg
A habhoz:
2db tojásfehérje
1 evőkanál kristálycukor
1,5 teáskanál őrölt fahéj
kis liszt és tejföl

Elkészítés:
A hámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros és fűszeres vízben feltesszük főni.Tejfölből és lisztből habarást készítünk,amit a fözőlével simára keverünk és a leveshez öntjük.A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és fahéjjal.A habból galuskákat formázunk,és cukros vízben kifőzzük őket, majd a leves tetejére szedve tálaljuk.

Tanácsok:
Én az egyszerűség és praktikum kedvéért mézeskalács fűszerkeveréket használok hozzá, abból kerül a habgaluskákba is.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszaltszilvás palacsinta » Aszaltszilvás bárányragu » Áfonyás almaleves » Aszaltszilvás csoki kocka
» Tejfölös almaleves » Fűszeres almaleves » Aszaltszilvas vodka » Almaleves habgaluskával
» Tejkaramellás almaleves » Sörleves habgaluskával » Aszaltszilvás túrós rétes » Mazsolás almaleves
» Vaníliás almaleves 2. » Vaníliás almaleves » Jégbe hűtött almaleves » Almaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.