| Aszaltszilvás finom falatok receptEgytálételek Hozzávalók: (8 személyre) 40 dkg aszaltszilva, mag nélkül 20 dkg tejszínes krémsajt 1 kiskanál reszelt citromhéj 4 ek tejszín 4 kifli Elkészítés: Az aszaltszilva felét egy éjszakára kézmeleg vízbe áztatjuk. A megpuhult szilvákat lecsöpögtetjük. A szilva másik felét finomra daráljuk. Hozzáadjuk a tejszínes krémsajtot, a tejszínt, reszelt citromhéjjal ízesítjük, és simára keverjük. A kifliket fölkarikázzuk, és az aszaltszilvás krémsajttal vastagon megkenjük, a tetejére pedig egy-egy puha szilvaszemet tűzünk fogpiszkálóval. Tálra rendezve máris kínálhatjuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |