Tutireceptek.hu fejléc

Az én házi sajtom recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
2 liter friss házi tej
2 csapott kanál só
2 ek. 20%-os ecet

Ízlés szerint fűszerek.

Elkészítés:
Lassan felforralom a tejet, amikor kezd emelkedni beleteszem a sót, majd az ectet.
Amikor az ecet összekapta a tejet, és kivált a savó, picit forralom még, majd lehúzom a tűzről.
Tésztaszűrőbe szedem, és hagyom lecsepegni, majd súlyt pakolok rá, és így hagyom állni legalább 2-3 órát.

Tanácsok:
Ha ízesíteni szeretnénk akkor, akkor tegyük bele, amikor kiszedtük a szűrőbe, így szépen bele tudjuk keverni.

A súly, ha lehet egyenletesen nyomja a sajtot, minél tovább préseljük, annál keményebb lesz.

Lehet több, illetve kevesebb tejből is, minden liter tejhez egy evőkanál só, és ecet kell.
Ha lehet 20%-os ecettel készítsük.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: babika_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombával töltött kellevél » Rántott tofu barna rizzsel » Humusz egyszerűen » Rántott camembert
» Gombaleves csicseriborsóval » Az én rakott cukkinim » Répás sajtos rizs » Patiszonos halfasírt
» Finom sajtos rakott krumpli » Zöldségmakaróni » Szójahamburger » Csicsóka fasírt
» Gombás-orsó » Köles ágyon sült alma » Lilahagymás-almás sült cékla » Zöldségpörkölt rizzsel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.