Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Az én Őszibarackom recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg zsír,
30 dkg porcukor,
80 dkg liszt,
1 sütőpor,
2 tojássárgája
2 dl tej
Töltelékhez:
A tészta belsejét késsel kikaparjuk és átmorzsoljuk
10 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
2 evőkanál rum,
2 evőkanál kakaó,
3dl baracklekvár
2 tojásfehérje
vérnarancs és mandula aroma
1 tojásfehérje
finomított kristálycukor

Elkészítés:
tészta:
20 dkg zsír, 30 dkg porcukor, 80 dkg liszt, 1 sütőpor, ezeket jól eldolgozzuk a tenyerünk között. Majd 2 tojássárgáját és 2 dl tejjel összeállítjuk. Dió nagyságú formákat gömbölyítünk, majd az asztalhoz csapva lapítjuk, késsel rakjuk a tepsire, és világosra sütjük.
töltelék:
A tészta belsejét késsel kikaparjuk és átmorzsoljuk, majd 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál rum, 2 evőkanál kakaó, 3dl baracklekvár hozzáadásával jól elkeverjük. Közben 2 tojásfehérjét habosra verjük, majd az előzővel összegyúrjuk és töltjük.
Vérnarancs és mandula aromával bekenjük a megtöltött süteményt. 1 tojásfehérjét felverünk habbá, és ezzel bekenjük a barackot, finomított kristálycukorban meghempergetjük.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Svicuska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás torta II. » Diabetikus diós kifli » Almás-kókuszos kocka » Valentin napi süti
» Ági szelet(Kata-féle) » Pacsmagkocka » Almás süti másképp » Császármorzsa Briell-módra
» Árpás pogácsa » Svéd mandulatorta » Dukan palacsinta » Grízes mézes kérmes
» Tejberizs (vegan) » Citromkrémes kakaóstészta » Epres joghurttorta » Nutellás keksz


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.