Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Az eredeti Bolognai spagetti recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
10 dkg. szalonna
2 fej föröshagyma
80 dkg. darált marhafelsál
1 nagyobb doboz sűr.paradicsom (a magyar édesebb)
2-3 dl. édes vörösbor
1 szál sárgarépa
1 kisebb fehérrépa
1 szál zellerzöld apróra metélve
3 db. fokhagyma
2-3 teáskanál só
fél tk. bors, rozmaring, kakukkfű
1 csomag spagetti tészta
reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
Apró kockára vágom a szalonnát a vöröshagymát, répát és a gyökeret. Üvegesre pirítom a szalonnát majd hozzáadom a vöröshagymát és üvegesre dínsztelem szintén.Utána a darált marhahúst hozzáadom, kevergetem míg teljesen ki nem fehéredik a hús. Ezután beleöntök 2 dl. vörösbort a sűrített paradicsomot, répát, fehérrépát fűszereket, és a zellerzöldet. Ha eseleg a paradicsompüré kicsit savanykás (fajtától függ) tehetünk 1 kis cukrot hozzá.1 órán át főzöm lassú lángon néha kevergetve. A vége elött 10 perccel adom hozzá a zúzott fokhagymát!
Tésztát kifőzzük.
Isteni finom sosem unom meg:)

Elkészítési idő: 70 perc
Kalóriatartalom: - kcal
Szénhidráttartalom: - gramm
Zsírtartalom: - gramm

A receptet beküldte: -GM-


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás spagettisaláta » Zöldséges-csirkés spagetti » Spagettis padlizsántekercs » Füstöltkolbászos spagetti
» Spagetti magyarosan » Bolognai spagetti (finom) » Spagetti - Evelyn módra » Bolognai rizsgolyók
» Bácskai füstölt spagetti » Rokfortos-csirkés spagetti » Doveri parajos spagetti » Cukkinis-spárgás spagetti
» Eredeti olasz Tiramisu » Spagetti szénégető módra » Tejszínes-sonkás spagetti » Csípős spagetti


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.