Tutireceptek.hu fejléc

Bab füstölt virslivel és párolt zöldségekkel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg bab
1 fej hagyma
egy sárgarépa
24 dkg paradicsombefőtt
4 szál füstölt virsli
20 ml napraforgóolaj
só (ízlés szerint)
feketebors (ízlés szerint)
pirospaprika (ízlés szerint)
babérlevél (ízlés szerint)

Elkészítés:
A babot áztassuk be hideg vízbe, és hagyjuk állni benne legalább 6-8 órán keresztül. Ezután mossuk át, és tegyük egy lábasba a babot és öntsünk hozzá háromszor annyi térfogatú vizet. Helyezzük a lábast a tűzhelyre, és főzzük a babot közepes lángon addig, amíg puha nem lesz; körülbelül egy órán keresztül.
A vöröshagymát vágjuk apróra, a sárgarépát szeletekre, a füstölt virslit nagyobb darabokra. A paradicsombefőttből vegyük ki a paradicsomokat és a héjukat húzzuk le, majd pépessé nyomkodjuk össze.
Egy serpenyőben hevítsünk olajat, tegyük bele a hagymát és pirítsuk üvegesre. Aztán adjuk hozzá a felvágott sárgarépát és virslit is. Három perc múlva, amikor a virsli-darabkák szépen megpirultak, adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Jó alaposan keverjük össze.
Ha a bab kész, szűrjük le a vizet róla, majd öntsük a serpenyőbe, a fentiekhez. Tegyük rá a fedőt a serpenyőre, majd az egészet pároljuk kis lángon 15 percig.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt vadkacsa » Sörben párolt csirkemell » Párolt zöldségsaláta » Tejfölös párolt hagyma
» Sült paprika virslivel » Kefirben párolt ponty » Currys körök virslivel » Lencseleves virslivel
» Füstölt sonkás kanapé » Füstölt halsaláta » Füstölt lazackrém » Tepsis pizza/ zöldségekkel
» Párolt zőldség » Indiai párolt sertésragu » Füstöltsajtos csirkemell » Füstölt pulykamellsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.