Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bab füstölt virslivel és párolt zöldségekkel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg bab
1 fej hagyma
egy sárgarépa
24 dkg paradicsombefőtt
4 szál füstölt virsli
20 ml napraforgóolaj
só (ízlés szerint)
feketebors (ízlés szerint)
pirospaprika (ízlés szerint)
babérlevél (ízlés szerint)

Elkészítés:
A babot áztassuk be hideg vízbe, és hagyjuk állni benne legalább 6-8 órán keresztül. Ezután mossuk át, és tegyük egy lábasba a babot és öntsünk hozzá háromszor annyi térfogatú vizet. Helyezzük a lábast a tűzhelyre, és főzzük a babot közepes lángon addig, amíg puha nem lesz; körülbelül egy órán keresztül.
A vöröshagymát vágjuk apróra, a sárgarépát szeletekre, a füstölt virslit nagyobb darabokra. A paradicsombefőttből vegyük ki a paradicsomokat és a héjukat húzzuk le, majd pépessé nyomkodjuk össze.
Egy serpenyőben hevítsünk olajat, tegyük bele a hagymát és pirítsuk üvegesre. Aztán adjuk hozzá a felvágott sárgarépát és virslit is. Három perc múlva, amikor a virsli-darabkák szépen megpirultak, adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Jó alaposan keverjük össze.
Ha a bab kész, szűrjük le a vizet róla, majd öntsük a serpenyőbe, a fentiekhez. Tegyük rá a fedőt a serpenyőre, majd az egészet pároljuk kis lángon 15 percig.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi füstölt disznósajt » Füstölt sajtos penne » Füstölt sajtos csirkemell » Pulykasült zöldségekkel
» Sült csirke zöldségekkel » Párolt marha sütőtökkel » Tarhonyáslecsó virslivel » Tepsis krumpli virslivel
» Párolt kelkáposzta » Tortilla zöldségekkel » Sörben párolt csülök » Füstölt sonkás tészta
» Füstöltsajtos húsgombócok » Párolt vegyes zöldség » Spenótfelfújt virslivel » Füstölt tofus pirítós


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.