Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Babapiskótás krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg babapiskóta
1/2 üveg magozott meggy (lehet fagyasztott is)
meggylé
2 kk rum (rumaroma)
3/4 l tej
15 dkg cukor
2 cs vaníliás pudingpor
2 cs vaníliás cukor
4 tojásfehérje
kakaópor

Elkészítés:
Kevés tejjel, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük a pudingport.
Keményre verjük kevés cukorral a tojások fehérjét.
Felforraljuk a megmaradt tejet, és felfőzzük a pudinggal, majd belekeverjük a kemény habot is, amit kevés ideig kevergetve főzünk.
Kis ideig hűl a krém ezalatt.
30 cm-es, magas falú tepsibe lerakjuk a piskótákat. Jócskán megöntözzük a rummal elkevert meggylével, és rászórjuk a magozott meggyet. Ezután egyenletesen ráterítjük a krémet. Kihűtjük.
Tálalás előtt megszitáljuk kakaóporral.


A receptet beküldte: Judy25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkakrémes falatkák » Magdi néni babapiskótása » Málnás babapiskótás szelet » Szardellakrémes bagett
» Cseh krémes » Almás krémes Emyke módjára » Babapiskótás sütemény » Mese krémes!
» Ananászkrémes csirke » Raffaello -krémes sütemény » Fincsi kedvenc krémesem » Csokoládékrémes málnatorta
» Talléros krémes » Húsos krémes rétes » Gesztenyekrémes palacsinta » Túrókrémes alma


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.