Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Babapiskótás krémes szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A sütialaphoz

20 dkg babapiskóta
20 dkg meggy (magozott, lehet fagyasztott is)
2 dl meggylé
1 teáskanál rum (vagy rumaroma)

A krémhez

7.5 dl tej
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
4 db tojásfehérje

A tetejére

2 ek instant kakaópor

Elkészítés:
Kevés tejjel, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük a pudingport.
Keményre verjük kevés cukorral a tojások fehérjét.
Felforraljuk a megmaradt tejet, és felfőzzük a pudinggal, majd belekeverjük a kemény habot is, amit kevés ideig kevergetve főzünk.
Kis ideig hűl a krém ezalatt.
30 cm-es magas falú tepsibe lerakjuk a piskótákat. Jócskán megöntözzük a rummal elkevert meggylével, és rászórjuk a magozott meggyet. Ezután egyenletesen ráterítjük a krémet. Kihűtjük. (Így télen, ez nem nagy gond...)
Tálalás előtt megszitáljuk kakaóporral.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrókrémes pite » Angol szelet » Borzas sertésszelet » Túrós szelet (Update 1)
» Ricottás-gyümölcsös szelet » Puncsos keksz-szelet » Babapiskótás, csokis gomba » Túrós-barackos szelet
» Zőldborsós párizsiszelet » Túrókrémes kocka » Kedvenc mozart szeletem » Tejfölös csirkeszelet
» Dominó fincsi szelet » Krémes részegbarát » Gombakrémes pangasius » Rózsi szelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.