Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Babos káposzta csülökkel... recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1,20 kg füstölt csülök - előzőleg beáztatva
25 dkg száraz tarka bab - előzőleg beáztatva
70 dkg savanyú káposzta - kimosva, szálak átvágva
1 dl száraz fehér- vagy vörösbor
1 diónyi zsír vagy olaj
1 nagy fej vöröshagyma - finomra aprítva
3-4 gerezd fokhagyma - zúzva aprítva
2-3 babérlevél
1 evőkanál csemege Piros Arany
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint majoránna
ízlés szerint kömény
ízlés szerint bazsalikom
ízlés szerint bosikafű
5 dkg árpagyöngye - beáztatva
1 nagyobb krumpli - kis kockákra vágva
só (óvatosan, mert a hús és a káposzta sós)
A tálaláshoz:
tejföl

Elkészítés:
A csülköt előző este babérral, vöröshagymával, egész borssal puhára főztem. A vízben hagytam hideg helyen kihűlni. Másnap a tetejéről a zsírját leszedtem, a húst kicsontoztam, feldaraboltam, levét félretettem.

Nagyobb serpenyőben 1 csapott evőkanál liszttel és a zsiradékkal vékony rántást készítettem, amibe beledinszteltem a vöröshagymát és a fokhagymát. Meghintettem pirospaprikával, felengedtem kb. fél liter füstölt lével. Hozzáadtam a beáztatott babot, fűszereztem, takarékon félpuhára főztem. Hozzáadtam a káposztát, további füstölt lével (ha nem akarjuk annyira intenzív füstölt ízűre, akkor inkább vízzel) és további fűszerekkel tovább főztem.

Az utolsó fél órában került bele a hús, az árpagyöngye és a krumpli. Meglocsoltam fehérborral, és együtt készre főztem.

Tálaláskor bőven tejfölt és kenyeret kínáltam hozzá.

Tanácsok:
Jó masszív egytálétel, a fiúknak különösen nagyon tetszett. Sót nem használtam hozzá, mert elég sós volt a hús és a káposzta is. Azért került bele a krumpli a vége felé, hogy lágyítsa az ízeket, de elhagyható.

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú káposzta bulgurral » Libás töltött káposzta » Káposztás pogim » Májgombócok káposztaágyon
» Káposztás kocka, cvekedli » Madra töltött káposztája » Káposztás béles » Rakott káposztás kocka
» Serpenyős káposzta I. » Kelkáposztafasírt » Kelkáposztás lasagne » Káposztás burgonyaleves
» Gesztenyés káposztaleves » Disznótoros káposzta. » Alföldi toroskáposzta 1. » Babos-zöldséges pulykacomb


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.