Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Babos pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Babos pogácsa

40 db pogácsa . készítéséhez

finomliszt 100 dkg
főtt tarkabab 40 dkg
zsír 40 dkg
élesztő 5 dkg
tejföl 2 dl
egész tojás 2 db
só 2 dkg
őrölt bors 5 gr

Elkészítés:
A főtt babot kihűtve húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a zsírt, élesztőt, tejfölt, tojást, sót, borsot. Ebből lágy kovászt készítünk, melyet 10-15 percig pihentetünk. Ezután hozzágyúrjuk a lisztet, majd 10-15 percig újból pihentetjük.
A megkelt tésztát 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, tetejét késsel megvagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét izlés szerint egy-egy szem egész főtt babbal díszítjük, felvert egész tojással megkenjük. Középmeleg sütőben 20-25 percig sütjük.


A receptet beküldte: Zsóka54


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-burgonyás pogácsa » Paprikás pogácsa » Mexikói-chilis pogácsa » Réteges tepertős pogácsa
» Gombás rizspogácsa » Zsúrpogácsa » Mustáros-szezámos pogácsa » Köményes-túrós pogácsa
» Feketebabos hal » Ecetes pogácsa » Sajtos pogácsa II » Marcsa pogácsa
» Káposztás pogácsa1 » Fehérbabos szendvicskrém » Sajtos karfiolpogácsa » Juhtúrós pogácsa II.


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.