| Babos pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Babos pogácsa 40 db pogácsa . készítéséhez finomliszt 100 dkg főtt tarkabab 40 dkg zsír 40 dkg élesztő 5 dkg tejföl 2 dl egész tojás 2 db só 2 dkg őrölt bors 5 gr Elkészítés: A főtt babot kihűtve húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a zsírt, élesztőt, tejfölt, tojást, sót, borsot. Ebből lágy kovászt készítünk, melyet 10-15 percig pihentetünk. Ezután hozzágyúrjuk a lisztet, majd 10-15 percig újból pihentetjük. A megkelt tésztát 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, tetejét késsel megvagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét izlés szerint egy-egy szem egész főtt babbal díszítjük, felvert egész tojással megkenjük. Középmeleg sütőben 20-25 percig sütjük. A receptet beküldte: Zsóka54 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |