Tutireceptek.hu fejléc

Babos pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Babos pogácsa

40 db pogácsa . készítéséhez

finomliszt 100 dkg
főtt tarkabab 40 dkg
zsír 40 dkg
élesztő 5 dkg
tejföl 2 dl
egész tojás 2 db
só 2 dkg
őrölt bors 5 gr

Elkészítés:
A főtt babot kihűtve húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a zsírt, élesztőt, tejfölt, tojást, sót, borsot. Ebből lágy kovászt készítünk, melyet 10-15 percig pihentetünk. Ezután hozzágyúrjuk a lisztet, majd 10-15 percig újból pihentetjük.
A megkelt tésztát 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, tetejét késsel megvagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét izlés szerint egy-egy szem egész főtt babbal díszítjük, felvert egész tojással megkenjük. Középmeleg sütőben 20-25 percig sütjük.


A receptet beküldte: Zsóka54


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Medvehagymás pogácsa II. » Medvehagymás pogácsa » Tepertős pogácsa kefírrel » Császárné pogácsája
» "Busó"pogácsa » Apró sajtos pogácsa » Edina sajtos pogácsája » Szakállas pogácsa
» Krumplipogácsa » Fűszeres pogácsa » Pogácsa Update 1 » Gyors pogácsa
» Babos káposzta » Erdélyi rakott pogácsa » Fokhagymás pogácsa » Kedvenc sajtos pogácsám


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.