Tutireceptek.hu fejléc

Babricset gazdagon recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 doboz babkonzerv (400 g-os), lehet különféle is
20 dkg árpagyöngye
3 közepes vöröshagyma - finomra aprítva
3-4 gerezd fokhagyma - aprítva
2-2 zöldpaprika és paradicsom - aprítva
25 dkg főtt füstölt hús (tarja, csülök stb.)
25 dkg füstölt kolbász - karikázva
10-15 dkg füstölt szalonna - keskeny csíkokra vágva
1 kis babérlevél
kb. 1 teáskanál ételízesítő
kb. 1 teáskanál örölt kömény
kb. 1 teáskanál majoránna
kb. 1 evőkanál őrölt pirospaprika
kb. 1 teáskanál őrölt bors
1-2 zellerszár


Elkészítés:
Az árpagyöngyét 2-3 órával a főzés előtt beáztatom, az áztatóvizet közben többször cserélem.

Nagy serpenyőben a szalonnát kevés olajon kisütöm, rádobom a kolbászt, együtt addig pirítom, ameddig a zsírját a kolbász kiengedi. Szűrőlapáttal kiemelem, félreteszem.

A visszamaradt zsiradékban (ha soknak találjuk, vegyünk ki belőle) üvegesre dinsztelem a vöröshagymát és a fokhagymát. Rádobom a zöldpaprikát és a paradicsomot, együtt fedetlen párolom, zsírjára lepirítom. Meghintem őrölt paprikával, ráöntöm a beáztatott árpagyöngyét, felengedem az árpagyöngyéhez viszonyítva háromszoros mennyiségű vízzel, sózom, borsozom, babérral, köménnyel, majoránnával ízesítem, beledobom a zellerszárat, és puhulásig párolom.

Közben a babot leszűröm, a keményítőt is leöblítem, amikor puha az árpagyöngye, a zellerszárat eltávolítom, hozzáadom a babot, a félretett sült szalonnát, kolbászt és a feldarabolt főtt-füstölt húst. Ha szükséges, további vízzel hígítom, ételízesítővel ízesítem, főzöm lassan még kb. fél órát, közben kevés lisztes habarással besűrítem, szükség szerint utána fűszerezem.

Igény szerint pékáruval, kenyérrel tálalom.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Melegszendvics gazdagon » Vadas leves gazdagon » Kuglóf gazdagon » Krumplisaláta gazdagon
» Vitaminsaláta gazdagon » Burgonyasaláta gazdagon » Rakott burgonya gazdagon » Saláta gazdagon
» Gazdagon rakott cukkini » Gomba gazdagon » Baromfimell gazdagon » Csórós csirke, gazdagon
» Tojássaláta gazdagon » Marhahúsleves gazdagon » Burgonyafelfújt gazdagon » Tojáskrém gazdagon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.