Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Babsali recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
25 dkg szárazbab
3 kemény tojás
1 fej lila hagyma
petrezselyem, borecet

bors
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A babot előző nap este beáztatom. Másnap enyhén sós vízben megfőzöm. A 2 evőkanál olajból, ízlés szerinti mennyiségben borecetből sóval, őrölt borssal (kímélőbb a fehér bors) salátalevet készítek. Belekarikázom vékonyra a hagymát, a fokhagymát, és belevágom a petrezselyem levelet. Végül hozzáadom a kihűlt főtt babot. 2-3 óráig hűtőszekrényben hagyom az ízeket összeérni.

Tanácsok:
Tálaláskor negyedekre vágott tojásokkal szoktam díszítem.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 1313 kcal
Szénhidráttartalom: 158 gramm
Zsírtartalom: 39 gramm

A receptet beküldte: pinky20080216


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás tengeri saláta » Narancsos Tonhalas Salata » Szilvás vegyes saláta » Reteksaláta - egyszerűen
» Sonkás camembertsaláta » Brokkolis-tojásos saláta » Fokhagyma szósz » Wokban sült zöldségsaláta
» Ezersziget csirkesaláta » Nyári paradicsomsaláta » Vegyessaláta köményesen » Ananászos rizssaláta
» Tojással rakott párizsi » Gyors édes-savanyú saláta » Szárnyas uborka saláta » Nyári vegyes saláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.