Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Baconbe csavart fasírt (Őzgerinces) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
0, 5 kg darált sertéshús
3 zsemle
2 tojás
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
0, 5 kávéskanál köménymag
bors ízlés szerint
1 kávéskanál só
15 szelet bacon
1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés:
A darált húshoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd belepréseljük a fokhagymát. Hozzáadjuk az összes fűszert, tojásokat, sót, az előzetesen beáztatott zsemléket kinyomkodva, majd alaposan összedolgozzuk.

Kikenünk egy ovális jénai tálat vagy tepsit a zsírral. A megformázott fasírtot beletesszük, amit előtte baconbe tekerünk.

190 fokos sütőben, alul-felül sütéssel kb 55-60 perc alatt készre sütjük.

Tanácsok:
Lehet tölteni főtt tojással, kolbásszal.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fasírt sajttal » Tojással töltött fasírt » Anna Fasírtja » Birkafasírt (8 személyre)
» Almás fasírt » Burgonyás sajtos fasírt » Sajtfasírt » Gombás-cukkinis fasírt
» Burgonyafasírt » Fasírt másképpen » Olaszos göngyölt fasírt » Kölesfasírt (4 adag)
» Fasírt » Sajtos csavart » Rántott karfiolfasírt » Rakott fasírttorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.