Tutireceptek.hu fejléc

Baconbe csavart fasírt (Őzgerinces) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
0, 5 kg darált sertéshús
3 zsemle
2 tojás
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
0, 5 kávéskanál köménymag
bors ízlés szerint
1 kávéskanál só
15 szelet bacon
1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés:
A darált húshoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd belepréseljük a fokhagymát. Hozzáadjuk az összes fűszert, tojásokat, sót, az előzetesen beáztatott zsemléket kinyomkodva, majd alaposan összedolgozzuk.

Kikenünk egy ovális jénai tálat vagy tepsit a zsírral. A megformázott fasírtot beletesszük, amit előtte baconbe tekerünk.

190 fokos sütőben, alul-felül sütéssel kb 55-60 perc alatt készre sütjük.

Tanácsok:
Lehet tölteni főtt tojással, kolbásszal.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttal töltött fasírt » Gyümölcsös fasírt » Fasírt túróból » Töltött fasírttekercs
» Amerikai fasírt » Sajtos Virsli baconben » Zsemle-fasírt » Kelkáposzta fasírt
» Baconbe tekert burgonya » Túrós csirkefasírt » Ementális burgonyafasírt » Káposztás krumplifasírt
» Csavart, kétszínű keksz » Sajtos gombafasírt » Egyszerű zöldségfasírt » Tepsis fasírtgolyók


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.