Tutireceptek.hu fejléc

Bácskai gombócleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg főtt áttört burgonya,
15 dkg liszt,
5 dkg zsir
3 tojás,
örölt bors,
reszelt szerecsen dió
5 dkg füstölt szalonna
1 nagy hagyma
pirospaprika
20 dkg sárgarépa
1 cs.leveszöldség
20 dkg füstölt kolbász
petrezselyem
örölt bors
reszelt szerecsendió
3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A burgonyából ,lisztből,tojásból,a zsírral borssal,szerecsendióval tésztát készitünk,és diónyi gombócokat formálunk.A kockára vágott szalonnát megsütjük,hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát,és megpároljuk.Megszórom pirospaprikával,kb 1 dl vizzel felengedem,és jól összeforralom.Belerakom a kockára vágott zöldségeket,a karikára vágott kolbászt,vegetát.Felengedem vizzel,és ha forr,belerakom a gombócokat.Borssal,
szerecsendióval,fokhagymával ízesitem.Végül megszórom a petrezselyemmel.

Tanácsok:
Van amikor csak vegetával készitem!


A receptet beküldte: smudlaagi54


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bácskai Vőlegényfogó » Hagymás húsgombócleves » Gulyás gombócleves » Kimélő csirkegombócleves
» Bácskai rizses hús » Pikáns halgombócleves » Túrós köles gombócleves » Zabpelyhes húsgombócleves
» Májgombócleves » Alföldi húsgombócleves » Bácskai füstölt spagetti » Húsgombócleves
» Halgombócleves » Erdélyi húsgombócleves » Bácskai csirkemáj » Nyírségi gombócleves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.