| Bajor burgonyasaláta paradicsommal receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kg közepes krumpli 2 szál újhagyma 2 fej lilahagyma 5 dkg húsos szalonna 25 dkg mini paradicsom 1 csokor snidling 4 evőkanál olaj 1 dl húsleves kockából 6 evőkanál fehérborecet 2 evőkanál magos mustár 1/2 teáskanál méz Elkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában puhára főzzük. Ezután leszűrjük, meghámozzuk, szeletekre vágjuk. Közben az újhagymát és a lilahagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A szalonnát is kis darabokra vagdaljuk. A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk. A snidlinget leöblítjük, szárazra rázzuk, felaprítjuk. Felforrósítjuk az olajat, és 3-4 perc alatt, közepes tűzön megpirítjuk benne a szalonnát. Ráöntjük a levest, az ecetet, elkeverjük, és egy nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a mustárt és a mézet, sóval, borssal ízesítjük. A burgonyát, a hagymát, az újhagymát, a paradicsomot és a snidlinget az ecetes lébe forgatjuk, és legalább 1 órát állni hagyjuk. Tálalás előtt még sóval, borssal ízesíthetjük, ha szükséges. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |