Tutireceptek.hu fejléc

Bajor burgonyasaláta paradicsommal recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg közepes krumpli
2 szál újhagyma
2 fej lilahagyma
5 dkg húsos szalonna
25 dkg mini paradicsom
1 csokor snidling
4 evőkanál olaj
1 dl húsleves kockából
6 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál magos mustár
1/2 teáskanál méz

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, és héjában puhára főzzük. Ezután leszűrjük, meghámozzuk, szeletekre vágjuk. Közben az újhagymát és a lilahagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A szalonnát is kis darabokra vagdaljuk. A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk. A snidlinget leöblítjük, szárazra rázzuk, felaprítjuk.
Felforrósítjuk az olajat, és 3-4 perc alatt, közepes tűzön megpirítjuk benne a szalonnát. Ráöntjük a levest, az ecetet, elkeverjük, és egy nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a mustárt és a mézet, sóval, borssal ízesítjük.
A burgonyát, a hagymát, az újhagymát, a paradicsomot és a snidlinget az ecetes lébe forgatjuk, és legalább 1 órát állni hagyjuk. Tálalás előtt még sóval, borssal ízesíthetjük, ha szükséges.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémsajtos burgonyasaláta » Mediterrán burgonyasaláta » Burgonyasaláta majonézesen » Friss kolbász bajor módra
» Tavaszi burgonyasaláta » Bajor rakott burgonya » Bajor csirkecomb » Burgonyasaláta almával
» Sajtos burgonyasalata » Bajorsült » Mogyorós burgonyasaláta » Bajor pulykamell tekercs
» Hagymás burgonyasaláta » Bajor májgombóc » Bajor labdapecsenye » Párizsi burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.