Tutireceptek.hu fejléc

Bajor savanyú pecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
0,45 kg borjú fehérpecsenye
1 sárgarépa
0,5 zellergumó
1 fej hagyma
2 db babérlevél
1 kávéskanál szemesbors
6 szem borókabogyó
0,5 pohár borecet
1,5 pohár fehér bor
2 kanál zsír
2 kanál paradicsompüré
1 kanál liszt
ízlés szerint só, bors

Elkészítés:
A megtisztított sárgarépát karikákra, a zellert és hagymát nagy kockákra vágjuk és a babérlevéllel, borssal, borókabogyóval együtt felforraljuk az ecettel kevert borban. Következő lépésben kihűtjük, ráöntjük a porcelántálba tett húsra és három napig pácoljuk benne.

Elkészítés előtt leszűrjük róla a páclevet, a húst szárazra töröljük, megsózzuk, borsozzuk és a felhevített zsírban köröskörül megpirítjuk. Ezt követően kivesszük és a zsírban a zöldséget is megpirítjuk. Visszatesszük a húst, ráöntjük a páclevet és másfél órán át pároljuk. A lisztet összekavarjuk a paradicsompürével és besűrítjük vele a páclevet.

Tanácsok:
Zsemlegombóc és vörös áfonyalekvár illik hozzá, de ízlés szerint lehet vegyes zöldségköret is mellé.


A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rozmaringos pecsenye » Tejszínes-sajtos pecsenye » Csopaki aprópecsenye » Ors-féle cigánypecsenye
» Savanyúkáposztás metélt » Edes-savanyu pulykamell » Aprópecsenye tárcsán » Vaszi pecsenye
» Tepsis pecsenye » Hordós savanyúság másképp » Édes - savanyú sertéssült » Savanyú rakott káposzta
» Dobálós savanyúság » Gyalogpecsenye » Savanyúleves káposztával » Vegyes savanyúság télre


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.