Tutireceptek.hu fejléc

Bajor vaddisznócsülök krumplirózsával recept

Kategória:


Hozzávalók:
egy vadmalac vagy egy süldő valamelyik pucolt hátsó csülke
2-3liter barna vagy félbarna sör
kömény, só, két egész alma, lestyán, egy evőkanál méz.

A rózsákhoz (2 személyre):
30dkg héjában főtt krumpli
só,
3 evőkanál liszt
1 tojás

Elkészítés:
A megtisztított csülköt jó alaposan bedörzsöljük sóval, köménnyel és lestyánnal, majd egy estére állni hagyjuk. Másnap valamilyen jó vastag falú edényt, vagy tűzálló tálat kikenünk zsírral, és belehelyezzük a csülköt, majd ráöntjük a sör felét és lefedve közepes lángon puhára pároljuk. Ezután levesszük a fedőt, majd hozzáadjuk a maradék sört és nagyobbra véve a lángot, sűrűn locsolgatva pirosra sütjük a csülköt.
Ha marad egy kis leve azt tegyük el.

Krumplirózsa:
A héjában főtt krumplit meghámozzuk és krumplinyomón áttörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a tojást, majd simára keverjük. Ezután csillagvégű habnyomóba tesszük és egy vajjal kikent tálra nyomkodjuk úgy, hogy bő diónyi nagyságúak legyenek. Ezután hűtőbe(esetleg mélyhűtőbe tesszük), hogy megkeményedjenek a rózsák. Ha ez megvan, akkor a tálat felmelegítve könnyen le tudjuk szedni őket a tálról és forró olajban gyorsan pirosra sütjük, majd szalvétára helyezve lecsöpögtetjük róluk a fölösleges olajat.

Tálalás előtt a még meleg csülköt szétbontjuk, és mellé halmozzuk a krumplirózsákat. Párolt savanyú káposztával kínáljuk, amit szintén a csülök mellé halmozzunk.

(A párolt káposztát készíthetjük úgy is, hogy mikor a kész csülköt kiszedtük a tálból, akkor a még forró pecsenyelébe forgatjuk a káposztát, majd újra lefedve nagy lángon készre pároljuk.)


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Friss kolbász bajor módra » Bajor rakott burgonya » Bajor csirkecomb » Bajor labdapecsenye
» Bajor pulykamell tekercs » Bajor vaníliakrém » Bajor csokis körtetorta » Bajor pogácsa
» Bajor rakott hús » Bajor csülök » Csülök Bajor módra » Bajor savanyú pecsenye
» Bajor sertéstarja » Bajor perecleves » Bajor hús » Bajorsült


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.