| Bajor vaddisznócsülök krumplirózsával receptHozzávalók: egy vadmalac vagy egy süldő valamelyik pucolt hátsó csülke 2-3liter barna vagy félbarna sör kömény, só, két egész alma, lestyán, egy evőkanál méz. A rózsákhoz (2 személyre): 30dkg héjában főtt krumpli só, 3 evőkanál liszt 1 tojás Elkészítés: A megtisztított csülköt jó alaposan bedörzsöljük sóval, köménnyel és lestyánnal, majd egy estére állni hagyjuk. Másnap valamilyen jó vastag falú edényt, vagy tűzálló tálat kikenünk zsírral, és belehelyezzük a csülköt, majd ráöntjük a sör felét és lefedve közepes lángon puhára pároljuk. Ezután levesszük a fedőt, majd hozzáadjuk a maradék sört és nagyobbra véve a lángot, sűrűn locsolgatva pirosra sütjük a csülköt. Ha marad egy kis leve azt tegyük el. Krumplirózsa: A héjában főtt krumplit meghámozzuk és krumplinyomón áttörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a tojást, majd simára keverjük. Ezután csillagvégű habnyomóba tesszük és egy vajjal kikent tálra nyomkodjuk úgy, hogy bő diónyi nagyságúak legyenek. Ezután hűtőbe(esetleg mélyhűtőbe tesszük), hogy megkeményedjenek a rózsák. Ha ez megvan, akkor a tálat felmelegítve könnyen le tudjuk szedni őket a tálról és forró olajban gyorsan pirosra sütjük, majd szalvétára helyezve lecsöpögtetjük róluk a fölösleges olajat. Tálalás előtt a még meleg csülköt szétbontjuk, és mellé halmozzuk a krumplirózsákat. Párolt savanyú káposztával kínáljuk, amit szintén a csülök mellé halmozzunk. (A párolt káposztát készíthetjük úgy is, hogy mikor a kész csülköt kiszedtük a tálból, akkor a még forró pecsenyelébe forgatjuk a káposztát, majd újra lefedve nagy lángon készre pároljuk.) A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |