Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bajorsült recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
75 dkg sertés, pulyka vagy baromfimell
1/2 kg burgonya
3-4 db nagyobb fej hagyma
3 dl tejfel
2 dl tej
6 dkg olvasztott zsír, vagy olaj
só ,
bors,
piros paprika
zsír a tepsi kikenéshez

Elkészítés:
A fel szeletelt húsokat kevés zsiradékon rózsaszínűre hirtelen át sütjük, a nyers burgonyát karikákra vágjuk. Egy tűzálló tálat vagy tepsit zsírral ki kenek, a burgonya felét el terítem, kevés sóval meg szórom. Rá helyezem a besózott hús szeleteket, a karikára vágott hagymát, meg locsolom a tejfel, tej, kevés só, bors, olvasztott zsír, piros paprika keverék felével.
A burgonya másik felével betakarom, rá öntöm a meg maradt keveréket és sütőben fedő alatt meg sütöm. Ez kb. 1 óra közepes hőmérsékleten.amikor a burgonya puha, akkor fedő nélkül pirítom meg 10-15 percig.

Tanácsok:
Lehet több burgonyával is, de akkor több tej, és tejfel kell hozzá. Tejszín sem rontja el.


A receptet beküldte: csibiusz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sólet Ági módra » Csülök mézzel » Gombás tarja tepsiben » Cigány lecsó másképpen
» Gyroszos tortilla » Töltött káposzta Ági módra » Gombás-cukkinis omlett » Burek szalonnával
» Csirkecomb gazdagon töltve » Kifőtthús karfiollal » Kelbimbós szalonna » Csirkemell tésztában
» Hurka káposztával » Libamell párolt szilvával » Sonkás rizottó » Töltött-sült burgonya


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.