Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Baklava (török mézes rétes) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg darált dió,12,5 dkg vaj,2,5 dl.méz,2 cs.réteslap,2 dkg vaj a tetejére,csipet mézes sütemény fűszerkeverék.

Elkészítés:
A darált diót,a mézet és a vajat addig kevergetjük,amíg habos,krémszerű nem lesz.Egy közepes nagyságú tepsi alját kibéleljük három réteslappal,majd a diós-mézes masszából egy keveset rákenünk.Erre egy réteslapot teszünk,amit újból bekenünk a diós-mézes krémmel.Addig folytatjuk a rétegezést,amíg el nem fogynak a hozzávalók.A tetejére réteslap kerüljön,amit olvasztott vajjal meglocsolunk.Előmelegített,forró sütőben,közepes lágon sütjük.Még forrón kockákra vágjuk és melegen tálaljuk.

Tanácsok:
Mivel török édesség,túl édesnek tűnhet számunkra.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: PIROS35

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött mézes » Mézes pálinka » Mézes szelet » Puha mézeskalács
» Tejszines mézes krémes » Azonnal ehető mézeskalács » Mézes-mustáros tarja » Mézes mustáros csirke...
» Magyaros húsos rétes » Mézes csirkemell » Mézes dió télire » Karácsonyi puha mézes
» Dervis bájoló (török étel) » Rétesjellegű almás rúd » Mézes ágyas pálinka » Tejfölös rétes


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.