Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi betyár leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg gomba
20 dkg leveszöldség
15 dkg vöröshagyma
3 dl tejföl
2 evőkanál liszt
1 csokor kapor
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 evőkanál pirospaprika
só, őrölt bors, csipetke, kevés olaj.

Elkészítés:
Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a füstölt szalonnát, rá a húst és fehéredésig pirítom. Ezután megszóróm pirosparikával és felöntöm vízzel, sóval, borssal ízesítem és félpuhára főzöm.
Majd hozzáadom a felkockázott zöldségeket, a gombát, a paprikát és a paradicsomot is. Puhára főzöm és ekkor főzöm bele a csipetkét is, majd a tejfölbe keverem a lisztet s ezzel habarom be a levest. Ekkor teszem bele a kaprot is és ha kell, akkor még utána ízesítem.

Tanácsok:
Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: cicaanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsó leves » Vitamin leves » Tuti paradicsomleves » Egyszerű zeller leves
» Mandulás tejleves » Savanyú malacleves » Kolbászleves » Hűsítő zöld leves olivával
» Joghurtos uborkaleves » Pontyleves lebbenccsel » Vaníliás nyári almaleves » Tejszines őszibarackleves
» Betyárpaprikás » Hideg túróleves » Vasutas leves » Krémes gyümölcsleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.