Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi betyár leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg gomba
20 dkg leveszöldség
15 dkg vöröshagyma
3 dl tejföl
2 evőkanál liszt
1 csokor kapor
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 evőkanál pirospaprika
só, őrölt bors, csipetke, kevés olaj.

Elkészítés:
Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a füstölt szalonnát, rá a húst és fehéredésig pirítom. Ezután megszóróm pirosparikával és felöntöm vízzel, sóval, borssal ízesítem és félpuhára főzöm.
Majd hozzáadom a felkockázott zöldségeket, a gombát, a paprikát és a paradicsomot is. Puhára főzöm és ekkor főzöm bele a csipetkét is, majd a tejfölbe keverem a lisztet s ezzel habarom be a levest. Ekkor teszem bele a kaprot is és ha kell, akkor még utána ízesítem.

Tanácsok:
Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: cicaanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizses málnaleves » Áfonyás krémleves » Perzsa joghurtleves » Erőleves percek alatt
» Hideg túróleves » Erdélyi paradicsomleves » Málnakrém-leves » Tokaji borleves mazsolával
» Zöldségleves marhahússal » Bakonyi csirkemell 2. » Vörösboros eperleves » Görög citromleves
» Gulyás gombócleves » Sajtleves egyszerűen » Gazpacho leves » 0 pontos Minestrone leves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.