| Bakonyi betyárgombóc receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg gomba 1 vöröshagyma 1 zöldpaprika 1 paradicsom só 1/4 kávéskanál őrölt bors 1/4 kávéskanál őrölt kömény 1 teáskanál pirospaprika 2 evőkanál olaj 1, 5 dl tejföl a gombócokhoz: 50 dkg darált hús 1 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 kávéskanál só 1/4 kávéskanál őrölt bors 1/4 kávéskanál őrölt kömény 2 kávéskanál pirospaprika a tálaláshoz: tejföl (elhagyható) Elkészítés: A húst összekeverjük a fűszerekkel. Ezután diónyi gombócokat formázunk a masszából. Két evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a húsgombócokat, és óvatosan megforgatva körbepirítjuk őket. Megszórjuk az apró kockákra vágott vöröshagymával, egy-két percig rázogatjuk az edényt. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott paprikát és a lehúzott héjú, összevágott paradicsomot. Amikor a gomba levet ereszt, 3-4 dl vizet öntünk rá. Az edényt néha megmozgatva 10-15 percig főzzük a húsgolyókat. Amikor a gombócok átfőttek, beleöntjük az ételbe a tejfölt, és 2-3 perc alatt összeforraljuk. Ha kell, ilyenkor még utánízesíthetjük kis sóval, borssal. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |