Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi betyárgombóc recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg gomba
1 vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom

1/4 kávéskanál őrölt bors
1/4 kávéskanál őrölt kömény
1 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál olaj
1, 5 dl tejföl
a gombócokhoz:
50 dkg darált hús
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál só
1/4 kávéskanál őrölt bors
1/4 kávéskanál őrölt kömény
2 kávéskanál pirospaprika
a tálaláshoz: tejföl (elhagyható)

Elkészítés:
A húst összekeverjük a fűszerekkel. Ezután diónyi gombócokat formázunk a masszából. Két evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a húsgombócokat, és óvatosan megforgatva körbepirítjuk őket. Megszórjuk az apró kockákra vágott vöröshagymával, egy-két percig rázogatjuk az edényt. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott paprikát és a lehúzott héjú, összevágott paradicsomot.

Amikor a gomba levet ereszt, 3-4 dl vizet öntünk rá. Az edényt néha megmozgatva 10-15 percig főzzük a húsgolyókat.
Amikor a gombócok átfőttek, beleöntjük az ételbe a tejfölt, és 2-3 perc alatt összeforraljuk. Ha kell, ilyenkor még utánízesíthetjük kis sóval, borssal.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hússzeletek bakonyi módra » Bakonyi sertéscsíkok » Bakonyi sertésborda » Bakonyi betyár leves
» Zsemlemorzsás betyárgombóc » Bakonyi palacsintametélt » Bakonyi betyárleves » Bakonyi omlett
» Bakonyi fácánmell sajtosan » Bakonyi palacsinta » Bakonyi húsos leves » Bakonyi csirkemell
» Bakonyi sertésszelet » Bakonyi rőzse » Bakonyi pacalleves » Fogasfilé bakonyi módra


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.