Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi betyárleves, vargányából recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
* 50 dkg sertés lapocka
* 10 dkg füstölt szalonna
* 15 dkg erdei gomba,vargánya
* 20 dkg leveszöldség
* 15 dkg hagyma
* 3 dl tejföl
* 5 ek liszt
* 1 csomó kapor
* 1 zöld paprika
* 1 paradicsom
* 1 csapott ek piros paprika
* 1 csapott ek só
* késhegynyi bors
* 1 tojás

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára sütjük.
Hozzáadjuk az apróra kockázott hagymát, ha kevés a zsiradék pótoljuk olajjal. Üvegesre sütjük, hozzáadjuk a 2x2 cm-es darabokra vágott húst, fehéredésig pároljuk.
Felöntjük 2 l vízzel, sózzuk, borsozzuk, félpuhára fözzük. Hozzáadjuk a felkockázott zöldséget,zöld paprikát, paradicsomot, gombát és piros paprikát.
Tovább fözzük. Elkészítjük a csipetkét: 1 tojásból és 3 ek.kanál lisztből. Behabarjuk a 2 ek. liszttel és a tejföllel és apróra vágott kaprot is beleszórjuk. Belefőzzük a csipetkét.

Tanácsok:
Sampion gombából is el lehet készíteni, de a vargányával izletesebb!
A család kedvence, sosem tudok eleget főzni belőle!

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Zsuzsi1234


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi metélt » Bakonyi Betyár » Hortobágyi betyárleves » Alföldi betyárleves
» Bakonyi csirkemell 2. » Bakonyi betyár leves » Bakonyi fácánmell sajtosan » Bakonyi pacalleves
» Bakonyi húsos leves » Bakonyi sertésborda » Bakonyi sertésborda 2. » Csirkemell bakonyiasan
» Fogasfilé bakonyi módra » Hússzeletek bakonyi módra » Bakonyi rőzse » Bakonyi sertésragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.