Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi csirkemell 2. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

8 szelet csirkemell
25 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
4 dl tejföl
1 zöldpaprika
1 paradicsom
pirospaprika
olaj, liszt


főtt tészta

Elkészítés:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, fűszeres lisztbe forgatjuk, kevés forró olajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük és félretesszük.(Én szeletelt hagymát és fokhagymát is teszek bele.)

A visszamaradt zsiradékban világosra pirítjuk az apró kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, paradicsomot és zöldpaprikát, meghintjük pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, majd kb. tíz percig pároljuk, végül ráöntjük a lisztel dúsított tejfölt (tejszínt), és összeforraljuk.

Tanácsok:
A gombás szószt a főtt tésztával és a sült hússal, és esetleg házi savanyúsággal tálaljuk.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kefires csirkemell » Extra sajtos csirkemell » Epres csirkemell rolád » Csirkemell "izé"módra
» Sajtos tejfölös csirkemell » Sajtbundás csirkemell » Narancsszószos csirkemell » Gombás csirkemell
» Tepsis sajtos csirkemell » Csirkemell sajtmártással » Csirkemell sajtmártásban » Hawaii csirkemell
» Baszk csirkemell » Baconos csirkemelltekercs » Bakonyi húsos leves » Ananászos csirkemellfilé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.