Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi fácánmell sajtosan recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 szép fácánmell filé
10dkg füstölt zsírszalonna
2 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3dl húsleves
30dkg gomba(ha lehet,akkor valamilyen erdei gomba legyen)
20dkg sajt
só, pirospaprika, fehér bors, lestyán, majoranna

Elkészítés:
Az olajos pácban érlelt fácánmelleket lapjára fordítva félbevágjuk, így 8 szép lapos szeletünk lesz. Paprikás lisztben megforgatjuk, forró olajon 10-15 percig elősütjük, majd félretesszük. Ugyanebben az olajban üvegesre pirítjuk a felkockázott szalonnát, majd a felcsíkozott hagymát hozzátéve azt is megdinszteljük egy kicsit. Mikor ez megvan, akkor a melleket egy tűzálló tálba helyezzük, megszórjuk ízlés szerint fűszerekkel, utána ráöntjük a szalonnás hagymát, és rápakoljuk a felszelelt gombát is. Aláöntjük a húslevest, lefedjük,majd forró sütőben puhára pároljuk a húst. Mikor a hús megpuhult, eloszlatjuk a tetején a kevés sóval és borssal elkevert tejfölt, rászórjuk a sajtot és visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.

Tanácsok:
Rizzsel vagy nokedlival tálaljuk és száraz fehérbort kínálunk mellé.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kifli kecskesajtosan » Bakonyi húsos leves » Bakonyi Betyár » Bakonyi palacsinta
» Bakonyi sertésragu » Csirkemell bakonyiasan » Bakonyi tésztával » Bakonyi sertéscsíkok
» Bakonyi fácánmell » Rántott tonhal sajtosan » Bakonyi pacalleves » Bakonyi csirkemell 2.
» Bakonyi metélt » Bakonyi pulykaleves » Bakonyi omlett » Bakonyi sertésborda 2.


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.