Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi pacalleves recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
0,5 kg konyhakész pacal
6 szem egész bors
2 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
olaj

30 dkg bármilyen ehető gomba
1 evőkanál pirospaprika
1 késhegynyi őrölt bors
1 tojás
7 evőkanál finomliszt
1 kis poharas tejföl
petrezselyem vagy snidling

Elkészítés:
A pacalt a szemes borssal, babérlevéllel, fokhagymával sós vízben megfőzzük, - leszűrjük, csíkokra vágjuk.
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
A hagymát felkockázzuk, olajon késhegynyi sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, s mikor elfőtte a levét, beletesszük a pacalt, elkeverjük a pirospaprikával, őrölt borssal és felengedjük 2 liter vízzel, ha felforrt, megsózzuk, takarékon még 20 percig főzzük.
A tojásból, 1 dl vízből, 7 evőkanál lisztből galuskatésztát készítünk, beleszaggatjuk a levesbe és levéve a tűzről elkeverjük benne a tejfölt.
Friss vagdal petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns pacalleves » Bakonyi sertéscsíkok » Bakonyi betyárleves » Bakonyi betyár leves
» Pilseni pacalleves » Bakonyi sertésszelet » Bakonyi fácánmell sajtosan » Török pacalleves
» Bakonyi sertésborda 2. » Alföldi pacalleves » Bakonyi csirkemell 2. » Bakonyi palacsintametélt
» Piemontei pacalleves » Csirkemell bakonyiasan » Bakonyi omlett » Lakodalmas pacalleves


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.