Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi palacsintametélt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
A palacsintához:
200 g finomliszt
4 dl tej
4 tojás
só, bors
1 csokor petrezselyem
2 ek. olaj
Továbbá:
800 g fehér és barna sampinyon gomba vegyesen
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. olaj
1 kk. pirospaprika
1 ek. csípős paprikakrém
1 ek. paradicsompüré
1/4 kk. szárított kakukkfű
1 ek. rizsliszt
4 dl tejföl
diónyi vaj/margarin a tálhoz

Elkészítés:
1. A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott tojásokkal, 1/2 kk. sóval, majd lefedjük, és 1/2 órát pihentetjük.

2. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A gombát felszeleteljük, a zöldpaprikát és a meghámozott paradicsomot felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 3 ek. felforrósított olajban. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paprikakrémet, a paradicsompürét, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, majd rádobjuk a gombát, és fedő alatt puhára pároljuk (15-20 perc). Elkeverjük a rizsliszttel és a tejföllel, jól összeforraljuk.

3. Kikenünk vajjal/margarinnal egy közepes méretű sütőedényt. A petrezselymet (néhány bóbita kivételével) finomra vágjuk, 2 ek. olajjal együtt a palacsintatésztához keverjük, és 16 palacsintát sütünk belőle. Kettesével feltekerjük őket, ujjnyi széles csíkokra metéljük, lazán a sütőedénybe szórjuk-kanyarítjuk, végül bevonjuk a gombapaprikással, és 200 °C-ra előmelegített sütőben átforrósítjuk (15-20 perc). Petrezselyemmel díszítve mihamarabb tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos palacsintametélt » Bakonyi csirkemell » Bakonyi tésztával » Bakonyi pulykaleves
» Bakonyi betyár leves » Csirkemell bakonyiasan » Bakonyi sertésborda » Bakonyi fácánmell sajtosan
» Bakonyi csirkemell 2. » Bakonyi sertésborda 2. » Bakonyi omlett » Hússzeletek bakonyi módra
» Bakonyi sertésszelet » Bakonyi fácánmell » Bakonyi Betyár » Bakonyi palacsinta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.