Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi sertésszelet galuskával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1/2 kg sertéshús
1 evőkanál zsír
1 teáskanál pirospaprika
15 dkg apróra vágott gomba
kis fej vöröshagyma
fél evőkanál liszt
1 pohár tejföl
1 db zöldpaprika

2 tojásból galuska

Elkészítés:
A húst kissé kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe mártjuk és forró zsíron elősütjük, majd áttesszük egy másik lábosba.
A zsíron megdinszteljük a hagymát és a gombát.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, 2 dl vízzel fölöntjük, fölforraljuk.
A gombás-hagymás ragut ráöntjük a húsra és addig főzzük, míg a hús megpuhul.
A tejfölt a maradék liszttel elkeverjük, ráöntjük a húsra és ezzel is fölforraljuk.
Galuskával tálaljuk, karikákra vágott zöldpaprikával díszítjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cumberlandi sertésszelet » Sörleves habgaluskával » Meggyleves habgaluskával » Bakonyi betyárgombóc
» Bakonyi palacsintametélt » Temesvári sertésszelet » Sertésszelet hentes módra » Bakonyi sertésragu
» Bakonyi sertésszelet » Bakonyi sertésborda » Hússzeletek bakonyi módra » Borzas sertésszelet
» Csurgói sertésszelet » Almaleves habgaluskával » Bakonyi rőzse » Céklaleves túrógaluskával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.