Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Balatonszepezdi rakott rétes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 csomag réteslap,
10 dkg mák,
20 dkg cukor,
50 dkg tehéntúró,
10 dkg mazsola,
50 dkg alma,
10 dkg dió,
3 dl tejföl,
2 tojás,
6 dkg vaj,
5 dkg zsemlemorzsa,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
1 citrom haja.

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk majd fahéjjal, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Ha sok levet enged, nyomkodjuk ki. A tehéntúrót szintén áttörjük, belekeverjük a tojásokat, hozzáadunk 1 dl tejfölt és a megmosott mazsolát, cukorral, citromhéjjal ízesítjük. A darált diót és a mákot külön-külön cukorral összekeverjük. Egy cserépedényt vagy lábast kivajazunk, és a rétestésztát rétegenként belerakjuk, minden réteslapot a töltés előtt olvasztott vajjal meglocsolva és zsemlemorzsával meghintve. A rétegezés sorrendje: dió, alma, túró, mák, túró, alma, dió. A mákréteg alá kenhetünk kevés baracklekvárt is. A dió- és máktöltelék locsoljuk meg 1-2 evőkanálnyi tejföllel is. Legfelülre réteslapnak kell kerülnie, amelyet kevés olvasztott vajjal és tejföllel meglocsolunk. 180 fokos sütőben, kb. 50 perc alatt megsütjük.

Tanácsok:
Porcukorral meghintjük, és tortaszeletekre vágva, melegen tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Aramis39


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rakott káposzta » Rakott Pene » Rakott sült » Rakott húsos rizs
» Rakott linzer » Lowcarb rakott kel » Rakott csirke III. » Rakott krumpli saját módra
» Galyasági rakottas » Rétesjellegű almás rúd » Sziciliai rakott pacal » Póréhagymás rakott tészta
» Rakott kelkáposzta másképp » Rakott csülök » Rakott spagetti 2. » Cukkinis csirkerakottas


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.