Tutireceptek.hu fejléc

Balatonszepezdi rakott rétes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 csomag réteslap,
10 dkg mák,
20 dkg cukor,
50 dkg tehéntúró,
10 dkg mazsola,
50 dkg alma,
10 dkg dió,
3 dl tejföl,
2 tojás,
6 dkg vaj,
5 dkg zsemlemorzsa,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
1 citrom haja.

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk majd fahéjjal, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Ha sok levet enged, nyomkodjuk ki. A tehéntúrót szintén áttörjük, belekeverjük a tojásokat, hozzáadunk 1 dl tejfölt és a megmosott mazsolát, cukorral, citromhéjjal ízesítjük. A darált diót és a mákot külön-külön cukorral összekeverjük. Egy cserépedényt vagy lábast kivajazunk, és a rétestésztát rétegenként belerakjuk, minden réteslapot a töltés előtt olvasztott vajjal meglocsolva és zsemlemorzsával meghintve. A rétegezés sorrendje: dió, alma, túró, mák, túró, alma, dió. A mákréteg alá kenhetünk kevés baracklekvárt is. A dió- és máktöltelék locsoljuk meg 1-2 evőkanálnyi tejföllel is. Legfelülre réteslapnak kell kerülnie, amelyet kevés olvasztott vajjal és tejföllel meglocsolunk. 180 fokos sütőben, kb. 50 perc alatt megsütjük.

Tanácsok:
Porcukorral meghintjük, és tortaszeletekre vágva, melegen tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Aramis39


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rétes lusta asszony módján » Barackos rakott csirkemell » Sziciliai rakott pacal » Hamis sonkás rakott tészta
» Rakott paraj » Rakott egyveleg » Majorannás rakott zöldbab » Ínyenc rakott burgonya
» Eperkrém rétestésztában » Rakott sárgarépa bulgurral » Rakott sonka » Rakott csirkemell gazdagon
» Rakott karaj burgonyával » Darálthúsos rakott zöldbab » Rakott virsli (Update1) » Gombás rakott csirkee


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.