| Banános muffin cseresznyekrémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: Száraz hozzávalók: 20 dkg liszt 1 kávéskanál sütőpor 1/2 kávéskanál szódabikarbóna 1 cs. vaníliás cukor 10 dkg kristálycukor Nedves hozzávalók: 1 jó érett banán villával összenyomkodva 1 db tojás 0, 8 dl étolaj 2 kis doboz kefír Krém: 20 dkg cseresznye, magozva 1 csomag vaníliás pudingpor 10 dkg porcukor 10 dkg puha vaj v. margarin 2, 5 dl habtejszín 1 cs. habfixáló Tetejére: 3 dkg kakaópor 5 dkg vajmagozott, félbevágott cseresznyeszemek Elkészítés: A tésztához egy tálban összekeverjük a száraz, egy másikban a nedves hozzávalókat, majd a kettőt összevegyítjük és simára keverjük. Most egy tepsit kizsírozunk-lisztezünk és ebbe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg szépen felemelkedik a sütemény és a teteje szép világos-barna lesz. Nem túl magas tésztát kapunk, melyet középen ketté vágunk ha kihűlt és így töltjük meg. A krémhez a magozott cseresznyét leturmixolom, egy lábasban felforralom. A pudingport 1 dl vízzel simára keverem, beleöntöm a turmixolt cseresznyéhez és pudinggá főzöm, kihűtöm. A porcukrot kihabosítom a puha vajjal, hozzákeverem a kihűlt cseresznyés pudingot, a habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, a cseresznyés krémmel óvatosan összekeverem, majd a kihűlt tésztára kenem egyenletesen. Tetejét és oldalait is ugyanezzel a krémmel kenem be. Tehetünk rá csokimázat is. A mázhoz felolvasztjuk a vajat és összekeverjük a kakaóporral. A krém tetejére simítjuk. Ez a máz nem ragad. Cseresznyeszemekkel és citromfű-levelekkel díszítem. Tanácsok: Elkészíthetjük rendesen, muffin formákban is, akkor a tetejére kenjük csúcsosan a krémet és úgy a csokimázat. Egy szem cseresznye egy kis díszítéssel akkor is elfér rajta:) A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |