Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Banános sárgabarack dzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg megtisztított, ledarált sárgabarack
0,5 kg megtisztított, felkockázott banán
1 teáskanál citromsav
2 evőkanál útifű maghéj
édesítő, vagy eritrit, vagy nyírfacukor ízlés szerint (előfordulhat, hogy nem is kell)

Elkészítés:
A gyümölcsöket és a citromsavat főzőedényben alaposan összevegyítjük az édesítővel. Az egészet keverés közben felforraljuk, majd folyamatos keveréssel 1 percig hagyjuk forrni. Utána levesszük a tűzhelyről.
A peremig töltjük az előkészített üvegeket, mindegyiket lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Esetleg lehet a tetejére valamilyen tartósítószert szórni lezárás előtt.


A receptet beküldte: cicaaa65

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banános-kenyér » Mami banános sütije » Bodzadzsem » Csokis- Banános muffin
» Banános kalács ünnepre » Banános csóktorta » Sárgabarackos clafoutis » Körtedzsem
» Banános süti » Sárgabarackos sertéskaraj » Banános be-be-be » Banános kevert tészta
» Vörösboros szederdzsem » Banános-túrós (nem sütjük) » Banános-mogyorós muffin » Banános nyalánkság


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.