Tutireceptek.hu fejléc

Banános sárgabarack dzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg megtisztított, ledarált sárgabarack
0,5 kg megtisztított, felkockázott banán
1 teáskanál citromsav
2 evőkanál útifű maghéj
édesítő, vagy eritrit, vagy nyírfacukor ízlés szerint (előfordulhat, hogy nem is kell)

Elkészítés:
A gyümölcsöket és a citromsavat főzőedényben alaposan összevegyítjük az édesítővel. Az egészet keverés közben felforraljuk, majd folyamatos keveréssel 1 percig hagyjuk forrni. Utána levesszük a tűzhelyről.
A peremig töltjük az előkészített üvegeket, mindegyiket lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Esetleg lehet a tetejére valamilyen tartósítószert szórni lezárás előtt.


A receptet beküldte: cicaaa65

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgabarackos, habos süti » Csokis, banános kiflik » Takart sárgabaracklepény » Banános madártej
» Sárgabarackos müzliszelet » Banános-szárnyas rizottó » Kajszibarackdzsem » Banános joghurt
» Sárgabarack-hab » Banános-kókuszos zabkása » Banános túrótorta » Sárgabarackos habos
» Banános tekercs(Kata-féle) » Banános Puffancs » Kókuszos-banános süti » Banános sütemény 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.