Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Banános sárgabarack dzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg megtisztított, ledarált sárgabarack
0,5 kg megtisztított, felkockázott banán
1 teáskanál citromsav
2 evőkanál útifű maghéj
édesítő, vagy eritrit, vagy nyírfacukor ízlés szerint (előfordulhat, hogy nem is kell)

Elkészítés:
A gyümölcsöket és a citromsavat főzőedényben alaposan összevegyítjük az édesítővel. Az egészet keverés közben felforraljuk, majd folyamatos keveréssel 1 percig hagyjuk forrni. Utána levesszük a tűzhelyről.
A peremig töltjük az előkészített üvegeket, mindegyiket lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Esetleg lehet a tetejére valamilyen tartósítószert szórni lezárás előtt.


A receptet beküldte: cicaaa65

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» 15 perces banános szelet » Banános kevert sütemény » Sárgabarackos müzliszelet » Sárgabarack-hab
» Banános-csokis rolád » Sárgabarack torta » Sárgabarackos clafoutis » Banános-barack turmix
» Epres-banános turmix » Csokis-banános cupcake » Banános csirkemell » Banános túrókrém
» Mézes banános kókuszgolyó » B1 vitamin sárgabarackkal » Csokis-banános süti » Banános-krémes palacsinta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.