Tutireceptek.hu fejléc

Banános sárgabarack dzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg megtisztított, ledarált sárgabarack
0,5 kg megtisztított, felkockázott banán
1 teáskanál citromsav
2 evőkanál útifű maghéj
édesítő, vagy eritrit, vagy nyírfacukor ízlés szerint (előfordulhat, hogy nem is kell)

Elkészítés:
A gyümölcsöket és a citromsavat főzőedényben alaposan összevegyítjük az édesítővel. Az egészet keverés közben felforraljuk, majd folyamatos keveréssel 1 percig hagyjuk forrni. Utána levesszük a tűzhelyről.
A peremig töltjük az előkészített üvegeket, mindegyiket lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Esetleg lehet a tetejére valamilyen tartósítószert szórni lezárás előtt.


A receptet beküldte: cicaaa65

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banános pite » Zabpelyhes-banános muffin » Sárgabarackos muffin » Sárgabarackos saját
» Marika banánosütije. » Szőlődzsem » Banános muffin 2. » Szederdzsem
» Banános kevert süti » Pihentető banános ital » Almadarabos dzsem » Finom banános torta
» Banános kuglóf » Banános túrótorta » Csokis-banános palacsinta » Banános-diós muffin


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.