Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Baracklepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg margarin
20 dkg cukor
3 tojás
1 sütőpor
1 cs. vaníliáscukor
vagy 1 citrom reszelt héja
20 dkg liszt

sárga-, vagy őszibarack
kevés zsemlemorzsa

tepsi kikenéséhez zsiradék + liszt
sütemény megszórásához vaníliás porcukor

Elkészítés:
A margarint habosra keverem a cukorral és a tojások sárgájával, hozzáadom a sütőport is és a vaníliás cukrot vagy citromhéjat, majd a lisztet és a tojások habbá vert fehérjét.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm a masszát, a tetejére vékony rétegben zsemlemorzsát hintek.
Félbevágott, kimagozott sárga- vagy őszibarackkal befedem, megszórom vaníliás porcukorral.

Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütöm, a tepsiben hagyom kihűlni.
Kockákra darabolom.

Tanácsok:
Befőttből is el lehet készíteni,akkor nem kell utólag cukrozni a gyümölcsöt.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Takart sárgabaracklepény » Olasz krémes » Csinos piskóta virágfánk » Béna rétes
» Finom csokis kehely » Kétszínű keksztekercs » Marcipánmassza » Kanalas Csokis Muffin
» Mandulás csokis kocka » Mézes almatorta » Nagyszerű meggyes » Eszkimókunyhó
» Anyós pirulái » Limoncellós tiramisu » Kukorica lepény » Erzsi kedvence


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.