Tutireceptek.hu fejléc

Barackos gombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg főtt burgonya,
3 evőkanál hideg zsír,
25 dkg liszt,
1 db tojás,
1 teáskanál só.

A töltelékhez

50 dkg sárgabarack,
mokkacukor.

Elkészítés:
A még meleg burgonyát átpasszírozzuk, hozzáadjuk a zsírt, a lisztet, tojást és sót, összegyúrjuk, majd 3 mm vékonyra nyújtjuk és 5x5 cm-es kockákat vágunk belőle.
A barackok belsejébe 1 szem mokkacukrot teszünk, majd a tésztába csomagoljuk, és gombóccá sodorjuk. Forró, sóval ízesített vízben megfőzzük, majd forró olajon megpirított zsemlemorzsába hempergetjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos karika » Nyírségi gombócleves 2. » Almagomboc » Pacalgombócleves
» Karalábés húsgombóc » Gőz gombóc » Túrós-barackos torta » Poharas barackos pite
» Barackos gesztenyepáros » Őszibarackos pulykamell » Húsleves húsgombóccal » Sárgabarackos bögrés süti
» Diós-barackos csodaszelet » Bácskai gombócleves » Görög húsgombócok » Húsgombóc Juszuf módra


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.