Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Barackos gombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg főtt burgonya,
3 evőkanál hideg zsír,
25 dkg liszt,
1 db tojás,
1 teáskanál só.

A töltelékhez

50 dkg sárgabarack,
mokkacukor.

Elkészítés:
A még meleg burgonyát átpasszírozzuk, hozzáadjuk a zsírt, a lisztet, tojást és sót, összegyúrjuk, majd 3 mm vékonyra nyújtjuk és 5x5 cm-es kockákat vágunk belőle.
A barackok belsejébe 1 szem mokkacukrot teszünk, majd a tésztába csomagoljuk, és gombóccá sodorjuk. Forró, sóval ízesített vízben megfőzzük, majd forró olajon megpirított zsemlemorzsába hempergetjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgabarackos smothie » Túrós-barackos torta » Gőzgombóc-knédli » Sárgabarackos túrótorta
» Paleo grízgombóc leves » Sárgabarackos clafoutis » Őszibarackos trifle » Őszibarackos csirkecomb
» Barackos szelet Emy módra » Hagymaleves húsgombóccal » Krumplisgombóc leves » Light mini túrógombóc
» Erdélyi húsgombócleves » Barackos- krémes » Májgombóc/májgaluska/ » Tejbegrizes túrógombóc


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.