Tutireceptek.hu fejléc

Barackos-mákos linzer-piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A linzerhez:
1 tojás
12 dkg vaj
18 dkg cukor
10 dkg zabpehelyliszt
20 dkg finom liszt

fél citrom reszelt héja
fél csomag sütőpor
A piskótához:
3 tojás
3 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
pici só
fél citrom reszelt héja
fél csomag sütőpor
2 evőkanál darált mák
1 csomag vaníliás cukor
kevés őrölt fahéj
Valamint:
5 evőkanál sárgabaracklekvár
8-8 db sárgabarack felezve, héja nélkül

Elkészítés:
Kivajazok egy nagyobb tortaformát, de bármilyen forma jó. Elkészítem a linzertésztát és belenyomkodom a formába, majd előmelegített 180 C fokos sütőben elősütöm 12 perc alatt.

Kiveszem a sütőből, és sárgabarack lekvárral megkenem.

A piskótához a tojásokat szétválasztom, és a fehérjéből kemény habot verek. A sárgáját a cukrokkal és citromhéjjal jól kikeverem, hozzáadom a tojásfehérjét, és beleforgatom óvatosan a többi hozzávalót is.
Rákanalazom a lekvár tetejére, majd a csupasz barackokat körbe belepottyantom, a maradék helyekre feldarabolt barackokat teszek.

Visszatolom a sütőbe, és 180 C fokon készre sütöm, ez kb. 20-25 perc.

Hagyom kihűlni, majd a karimát körbevágom és leveszem róla, porcukorral meghintem és felszeletelem.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos-mákos » Meggyes-diós piskótakocka » Illatos levendulás keksz » Keksztekercs kókuszosan
» A chef álma torta » Csokis lekváros bögrés » Fini süti » Rétes lusta asszony módján
» Krémes fókabébik » Tojásfészek muffin » Barackos kocka » Jeruzsálemi túrótorta
» Márványos kuglóf rudival » Pitetorta » Marianna szelet » Ananászos muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.