| Batka Manó Csodás Csigája receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 25 dkg túró - 25 + 5 dkg vaj - 5 dkg cukor - 15 dkg porcukor - 2-3 kanál citromlé - csipet só - 2 van. cukor - 25 dkg liszt - 1 sütőpor - kiskanál fahéj - marék mazsola Elkészítés: Összekeverjük a lisztet, van.cukrot, sütőport, sót majd beleforgácsoljuk a vajat, eldolgozzuk, majd belegyúrjuk a túrót is, szép simára. Egy órát pihentetjük. A megmosott mazsolát összekeverjük a cukorral és fahéjjal. A tésztát kinyúltjuk kb. 60x40 cm-re. Megkenjük a felolvasztott 5 dkg vajjal, megszórjuk a fahéjas keverékkel, szorosan felcsavarjuk. 1,5 -2 cm vastag szeletekre vágjuk és kivajazott tepisben világosbarnára sütjük. Közben összekeverjük a porcukrot a citromlével és a forró csigákat megkenjük a mázzal. Tanácsok: Ízlés szerint a fahéj vagy a máz elhagyható. A fenti mennyiségből kb. 30-32 pici csiga lesz. (5 cm-es) Aki nagyobbra szereti, a másik irányból tekerje fel a tésztát :) KÉPET találsz róla a naplóm 140. hozzászólásánál. A receptet beküldte: megryan Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |