Tutireceptek.hu fejléc

Batka Manó Csodás Csigája recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 + 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 15 dkg porcukor
- 2-3 kanál citromlé
- csipet só
- 2 van. cukor
- 25 dkg liszt
- 1 sütőpor
- kiskanál fahéj
- marék mazsola

Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet, van.cukrot, sütőport, sót majd beleforgácsoljuk a vajat, eldolgozzuk, majd belegyúrjuk a túrót is, szép simára.
Egy órát pihentetjük.
A megmosott mazsolát összekeverjük a cukorral és fahéjjal.
A tésztát kinyúltjuk kb. 60x40 cm-re. Megkenjük a felolvasztott 5 dkg vajjal, megszórjuk a fahéjas keverékkel, szorosan felcsavarjuk. 1,5 -2 cm vastag szeletekre vágjuk és kivajazott tepisben világosbarnára sütjük. Közben összekeverjük a porcukrot a citromlével és a forró csigákat megkenjük a mázzal.

Tanácsok:
Ízlés szerint a fahéj vagy a máz elhagyható.

A fenti mennyiségből kb. 30-32 pici csiga lesz. (5 cm-es) Aki nagyobbra szereti, a másik irányból tekerje fel a tésztát :)

KÉPET találsz róla a naplóm 140. hozzászólásánál.


A receptet beküldte: megryan


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós-kakaós csodasüti » Csodás szilvaital » Csodás Csokis Süti » Diós csodasüti
» Csokis Muffin ( Csodás) » Csodasajtos. » Csodás csokis muffin2 » Csodasajtos sós sütemény
» Csodás szivárvány saláta » Csodás csirkemell » Csodás-csokis muffin » Csodasüti :)
» Tojáskrém (csodás) » Fincsi tejfölös csodasüti » Diós-barackos csodaszelet » Tejfölös csodasüti 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.