Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bazsalikomos sajtleves, pirítóssal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csokor friss bazsalikom
250 g trapista sajt
50 g karaván sajt

bors
250g gnocchi
5 evőkanál olivaolaj
1 szál póréhagyma
Csontlé
3 dl tejszín dúsításhoz
2,5dl tej
2,5dl tejszín

Elkészítés:
Előkészítés: a csokor bazsalikomot apróra vágjuk.
a sajtokat lereszeljük vékony lyuku reszelőn.
póréhagymát finomra vágjuk.
a sajtokat 0,25 tejjel és 0,25 tejszínnel feltesszük főzni állandó kevergetés mellett amíg nem lesz folyékony állapotú, só, bors.

Elkészítés: Az olivaolajon lepirítjuk a a póréhagymát, a gnocchi-t és hozzáadjuk a bazsalikomot is. felöntjük a sajtmártással és ha lepirúlt felöntjük a csontlével addig forraljuk amíg megnem puhúl a gnocchi aztán tejszínnel dúsítjuk és egy kicsit keményítővel besűrítjük. ( a krémlevesekhez megszokottól kicsit hígabbra ) felforraljuk és tálaljuk, mellé pirítóst süthetünk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: ArniX


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bazsalikomos epres ital » Bazsalikomos saláta » Bazsalikomos olaj » Bazsalikomos csirkesaláta
» Fokhagymás sajtleves » Lengyel sajtleves » Bazsalikomos metélt » Bazsalikomos omlett
» Francia sajtleves » Bazsalikomos citromleves » Allgaui sajtleves » Bazsalikomos túrókrém
» Bazsalikomos pulyka » Sajtleves húsgombóccal » Bazsalikomos csirke » Starnbergi sajtleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.