Tutireceptek.hu fejléc

Bazsalikomos spárgakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 csokor fehér spárga,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 maréknyi friss, vagy egy evőkanál őrölt,
bazsalikomlevél,
2 dl tejszín,
1 dl olívaolaj,
1 púpozott teáskanál liszt,
1 csipet szerecsendió,
só,
frissen őrölt bors.

Elkészítés:
A spárgákat megtisztítom, a szárakról levágom, kidobom a fás, kemény részeket, majd felaprítom. A vöröshagymát és a fokhagymákat apró kockákra vágom. A picit megsózott olíván (a sótól gyorsabban puhulnak a rostok) puhára párolom a vöröshagymát, a fokhagyma felét és a spárgakarikákat. Félidőben rászórom a lisztet, amelyet világossárgára pirítok. Hozzáadok fél liter hideg vizet, és habverővel csomómentesre keverem, majd kb. fél óra főzés után turmixgéppel vagy villával pépesítem. További 1 liter vizet adok hozzá, és beleöntöm a tejszínt is. Ha felforrt, beleszórom a szerecsendiót, a bazsalikomot, és ízlés szerint a sót, borsot.

Tanácsok:
Reszelt füstölt sajtra szedve még finomabb, de jót tesz neki a parmezán erőteljes íze is.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bazsalikomos eperfagylalt » Bazsalikomos omlett » Bazsalikomos epres ital » Bazsalikomos lencsesaláta
» Bazsalikomos bundáshús » Bazsalikomos olaj » Bazsalikomos csirkesaláta » Bazsalikomos túrókrém
» Bazsalikomos pulyka » Bazsalikomos rizs » Bazsalikomos saláta » Bazsalikomos citromleves
» Bazsalikomos metélt » Egyszerű spárgakrémleves » Bazsalikomos frittata » Tejszínes spárgakrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.