Tutireceptek.hu fejléc

Bécsi csirke nagyon finoman recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 főre:
4 db csirkemellfilé

bors
liszt
2 tojás
10 dkg prézli (zsemlemorzsa)
5 dkg szezámmag
olaj
20 dkg sonka
20 dkg gomba
2 dl tejföl
3-4 gerezd fokhagyma
20 dkg sajt

Elkészítés:
A csirkemell filéket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, felvert tojásba, prézli-szezámmag keverékbe forgatjuk. Olajban kisütjük mindkét oldalán, amíg aranybarna lesz.
A sonkát és a gombát julien-re vágva kevés olajon összepirítjuk, fűszerezzük.
A fokhagymát beletörjük a tejfölbe, és hagyjuk állni 1-2 órát. Ezt jó legelőször elvégezni.
A megsült szeletek egyik felét megkenjük a fokhagymás tejföllel. Ráhelyezünk egy réteg gomba-sonka keveréket, és nagyon sok sajtot reszelünk rá.
Meleg sütőbe helyezzük, és felsőlánggal ráolvasztjuk a sajtot.
Köretként sült burgonyát, párolt rizst vagy párolt zöldségeket adhatunk hozzá.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemájas pástétom » Cigány csirkés lecsó » Almás csirkemáj » Marokkói csirke
» Mézes-currys csirke » Virslivel töltött csirke » Hagymás- gombás csirkemell » Kapros-tejszínes csirke
» Currycsirke spenóttal » Kínai mogyorós csirke » Fűszeres csirkemell » Spenótos csirkemell
» Sült csirkeszárny » Csirke - csupor » Baconos csirkemell » Csirkés-gombás fussili


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.