Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bécsi csokoládés kávé recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
70 g étcsokoládé
1 csipet fahéj
1 csipet kardamom
100 g tejszín
350 ml forró kávé
1 ek méz
1 tk cukor

Elkészítés:
Az étcsokoládét alacsony hőmérsékleten folyamatos keverés közben felolvasztjuk. A fahéjat, a kardamomot és 4 cl tejszínt a csokoládéba keverjük. A kávét a mézzel ízesítjük, majd szintén a csokoládéba öntjük, alaposan megkeverjük.
A maradék tejszínt a cukorral keményre verjük. A kávét két csészébe öntjük, a tetejükre kerül a felvert tejszín.
Végül fahéjjal és kardamommal megszórjuk.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bécsi almatorta » Becsináltleves » Keserűcsokoládés korong » Csokoládés-meggyes muffin
» Diós-csokoládés keksz » Csokoládés narancsos rolád » Csokoládés diótorta 2 » Diós-csokoládés túrószelet
» Bécsi palacsinta » Bécsi kuglóf » Tárkonyos nyúlbecsinált » Csokoládés tallérok
» Csokoládés mascarpone » Csokoládés almakarikák » Csokolades puszedli » Csokoládés frappé


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.