Tutireceptek.hu fejléc

Bécsi csokoládés kávé recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
70 g étcsokoládé
1 csipet fahéj
1 csipet kardamom
100 g tejszín
350 ml forró kávé
1 ek méz
1 tk cukor

Elkészítés:
Az étcsokoládét alacsony hőmérsékleten folyamatos keverés közben felolvasztjuk. A fahéjat, a kardamomot és 4 cl tejszínt a csokoládéba keverjük. A kávét a mézzel ízesítjük, majd szintén a csokoládéba öntjük, alaposan megkeverjük.
A maradék tejszínt a cukorral keményre verjük. A kávét két csészébe öntjük, a tetejükre kerül a felvert tejszín.
Végül fahéjjal és kardamommal megszórjuk.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés metélt » Csokoládés fenyőfadísz » Csokoládés körtetorta » Bécsi rizspuding
» Csokoládés diótorta » Csokoládés fagylat » Túrós csokoládés muffin » Bécsi kifli
» Csokoládés csigák » Keserűcsokoládés korong » Bécsi almatorta2 » Zabkorpás-csokoládés keksz
» Mentás csokoládészelet » Csokoládés piskótatekercs » Pudingos csokoládés kockák » Csokoládés- banános szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.