Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bécsi palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Palacsintatészta készítése - alaptészta
Harminc dkg finomlisztet simára keverünk 2 egész tojással, és állandó keverés mellett hozzáöntünk annyi folyadékot, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk.
A folyadék lehet tej, fele tej vagy szódavíz. Csipetnyi sóval ízesítjük.
Az édes tésztánál egy evőkanál kristálycukrot
is adunk hozzá.A sós tésztát a szokásosnál egy gondolattal, több sóval ízesítjük.
A kész tésztát kb. 15 percig pihentetjük, és utána kezdjük sütni.
Ez a mennyiség 15-20 palacsinta sütéséhez elegendő.

Elkészítés:
Töltelék:
A darált diót porcukorral, tejszínnel, rummal, kis kockákra vágott ananásszal elkeverjük, és lassú tűzön állandó keverés mellett felfőzzük. Az édes tésztából sütött palacsintákat a krémmel megtöltjük, háromszögletűre hajtjuk. Forró csokoládémártással áthúzzuk, tejszínhabbal díszítve, azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: Marika571112


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Isteni Gundel palacsinta » Húsvéti palacsinta » Zamatos cukkinipalacsinta » Palacsintatészta
» Bécsi tejben sült rétes » Görög palacsinta » Sütötökös palacsinta » Bécsi linzertorta
» (Bécsi) Sacher-torta » Zserbós palacsinta » Argentin palacsinta » Parajos -sajtos palacsinta
» Epres palacsinta » Diétás palacsinta » Fahéjas palacsinta » Bakonyi palacsinta


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.