Tutireceptek.hu fejléc

Bécsi palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Palacsintatészta készítése - alaptészta
Harminc dkg finomlisztet simára keverünk 2 egész tojással, és állandó keverés mellett hozzáöntünk annyi folyadékot, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk.
A folyadék lehet tej, fele tej vagy szódavíz. Csipetnyi sóval ízesítjük.
Az édes tésztánál egy evőkanál kristálycukrot
is adunk hozzá.A sós tésztát a szokásosnál egy gondolattal, több sóval ízesítjük.
A kész tésztát kb. 15 percig pihentetjük, és utána kezdjük sütni.
Ez a mennyiség 15-20 palacsinta sütéséhez elegendő.

Elkészítés:
Töltelék:
A darált diót porcukorral, tejszínnel, rummal, kis kockákra vágott ananásszal elkeverjük, és lassú tűzön állandó keverés mellett felfőzzük. Az édes tésztából sütött palacsintákat a krémmel megtöltjük, háromszögletűre hajtjuk. Forró csokoládémártással áthúzzuk, tejszínhabbal díszítve, azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: Marika571112


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás palacsintatekercs » Amerikai palacsinta » Diétás zabpalacsinta » Bécsi kacsasült
» Zuccinis palacsinta » Zöldséges sertésbecsinált » Húsos rakott palacsinta » Narancsos-rumos palacsinta
» Eredeti bécsi szelet » Bécsi piskótaszelet » " Epres-túrós palacsinta" » Madártej palacsinta
» Krumplis palacsinta, 2p/db » Dukan palacsinta » Tiramisu palacsinta » Svéd barackos palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.